Türkiye'de Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) ve Bağ-Kur emeklilerini yakından ilgilendiren maaş artışı haberi sonunda resmiyet kazandı. 2024 Ocak-Haziran dönemini kapsayan emekli maaşı artışıyla ilgili düzenleme, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Emekli maaşlarının artırılması için TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen kanun teklifi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayı ile yasalaştı. Bu kapsamda, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarına ek olarak yüzde 11,68'lik refah payı eklendi. Böylece emekli maaşlarına yüzde 49,25 oranında zam yapılmış oldu.

Emekliye son dakika: SGK uzmanı verilecek zamlı maaşı açıkladı Emekliye son dakika: SGK uzmanı verilecek zamlı maaşı açıkladı

Ayrıca, en düşük emekli maaşı da 10 bin TL'ye çıkarıldı. Bu düzenleme, emekliler için maddi anlamda önemli bir artışı beraberinde getirirken, emeklilerin yaşam standartlarının iyileştirilmesine katkı sağlayacak.

Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemenin ardından emekli maaş artışları, ilgili hesaplara yapılacak. Bakan Işıkhan, ek zamın Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra ödemelerin bir hafta içerisinde gerçekleştirileceğini bildirdi. Bu gelişme, emeklilere umut ve memnuniyet getirirken, emekli maaşı alan vatandaşlar için önemli bir maddi destek olacak.
TAKA/NURGÜL GÜNAYDIN

Editör: Doğukan ÖZKURT