Ödüyo Finansal Teknolojiler Genel Müdürü Erman Yapıcı, bu yılın odak noktasının yurtdışı olduğunu belirterek, "Bu kapsamda Londra'daki yapılanmamızı tamamladık. Sonraki hedef körfez ülkeleri ve Türki Cumhuriyetler" dedi.

Şirketin İngiltere pazarından beklentilerini açıklayan Yapıcı, yıllık 500 bin sterlin ciro hedeflediklerini söyledi. 2024 yılında yurtdışı satışlara odaklanacaklarını ve büyüme oranlarını yüzde 100'ün üzerine çıkarmayı hedeflediklerini ifade etti. Ödüyo, 2023 yılında 14-15 milyar TL işlem hacmi elde etti ve 1.200 KOBİ müşterisi ile toplamda 70 bin kullanıcıya ulaştı. Yapıcı, 2024 hedeflerinin bu rakamları iki katına çıkarmak olduğunu belirtti.

Şirketin işleyişine dair bilgiler veren Yapıcı, 2023'ün ilk dokuz ayında 571 bin 750 işlem yapıldığını ve toplamda 10 milyar TL kredi kartıyla tahsilat gerçekleştirildiğini paylaştı. Ödüyo'nun özellikle eğitim, mobilya, sağlık, otomotiv, elektronik gibi sektörlerde öne çıkan işlemler gerçekleştirdiğini açıkladı.

Dijitalleşmenin önemine vurgu yapan Yapıcı, KOBİ'ler için dijitalleşmenin tam zamanı olduğunu belirtti. Ödüyo'nun KOBİ'lere finansal çözümler sunarak işletmelerin kendi ödemelerini yönetmesine yardımcı olduğunu ifade etti.

Ayrıca, Ödüyo'nun elektronik tahsilat pazarında da etkin bir rol oynadığını söyleyen Yapıcı, 2023 yılında 12 bin 281 IBAN numarasını tek ekran üzerinde birleştirerek 1 milyon 401 bin 229 adet hareketi ERP'ye aktardıklarını belirtti.

Yatırım konusuna da değinen Yapıcı, Global Ventures'den 145 milyon TL değerleme üzerinden yatırım aldıklarını açıkladı ve 2024 yılında yatırımın gücüyle büyümeyi hedeflediklerini söyledi. Şirketin 2024 hedeflerinin, Türkiye'yi global piyasada temsil ederek döviz girdisi sağlamak olduğunu vurguladı.

Ödüyo Finansal Teknolojiler'in yurtdışı genişlemesi ve büyüme hedefleri, Türk finansal teknoloji sektörünün başarılı örneklerinden birini daha ortaya koyuyor.
TAKA/BİROL SANCAK 

Editör: Ayşe Sancak