ABD’de Enflasyon Beklentilere Paralel: Temmuzda Yüzde 2,7
ABD’de Enflasyon Beklentilere Paralel: Temmuzda Yüzde 2,7
İçeriği Görüntüle

Eda Karadağ, ABD enflasyon verisinin Fed’in faiz indirimi ihtimalini güçlendirebileceğini, bunun altın ve küresel piyasalarda dalgalanma yaratacağını vurguladı. Bekleyiş yüksek, riskler ise henüz bitmiş değil.


Gedik Yatırım Yatırım Danışmanlığı Müdür Yardımcısı Eda Karadağ, bugün açıklanacak ABD temmuz ayı enflasyon verisinin, Fed’in eylül toplantısına ilişkin faiz indirimi beklentilerinde belirleyici olabileceğini söyledi. Karadağ, verinin hem küresel piyasalarda hem de altın fiyatlarında oynaklık yaratabileceğine dikkat çekti.

FAİZ İNDİRİM İHTİMALİ MASADA

Karadağ, Fed’in 16-17 Eylül tarihlerindeki toplantısında faiz indirimi ihtimalinin son dönemde güçlendiğini, bunun istihdam verileri ve Fed üyelerinin açıklamalarıyla şekillendiğini belirterek, “Net bir şekilde ‘indirime gidilecek’ demek şu an mümkün değil, tablo her an değişebilir. Eylül toplantısına kadar ağustos ayı istihdam ve enflasyon verileri beklentileri yeniden şekillendirecek” dedi.

Kaynak: HABER7