Trendyol Süper Lig'in 18. haftasında deplasmanda MKE Ankaragücü'nü 1-0 mağlup eden Trabzonspor, Abdullah Avcı yönetimindeki başarılı performansını sürdürdü. Deneyimli teknik adam, 12 puanla 7. sırada aldığı takımıyla çıktığı 10 maçta 21 puan toplayarak bordo-mavilileri 33 puana taşıdı ve takımını üçüncü sıraya yerleştirdi.

Abdullah Avcı, Trabzonspor'un başına ilk olarak 10 Kasım 2020'de geçtiğinde de büyük başarılar elde etmişti. Görev yaptığı ilk 10 maçta 6 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet alarak 2.10'luk puan ortalaması yakalamıştı. Şimdi ikinci döneminde aynı sonuçları tekrarlayarak 2.10'luk puan ortalamasını koruyor.

Nenad Bjelica'nın ardından takımın başına geçen Abdullah Avcı, Bjelica döneminde 16 maçta 24 puan toplayan Trabzonspor'u yeniden aynı puan ortalamasına taşıdı. Deplasmanda oynadığı 6 maçta 4 galibiyet ve 2 beraberlik elde ederek mağlubiyet yüzü görmedi.

Trabzonspor için Abdullah Avcı'nın ikinci dönemi, istikrar ve yükselişin simgesi haline geldi. Takımın hedefleri doğrultusunda bu istikrarın sürmesi bekleniyor.
TAKA/NEZİHA ÇAKIROĞLU
 

Editör: Doğukan ÖZKURT