Trabzonspor, son dönemdeki çıkışını devam ettirmek ve hedeflerine ulaşmak adına Abdullah Avcı'nın liderliğinde sahaya çıkıyor. 5 maçlık galibiyet serisini Alanya deplasmanında sonlandıran ve 3-1'lik bir yenilgi alan Trabzonspor, bu kez Karagümrük karşısında önemli bir mücadeleye hazırlanıyor. Avcı, oyuncularını motive etmek ve maça odaklanmalarını sağlamak adına önemli mesajlar verdi.

Türkiye Kupası'nda yarı finalde Karagümrük ile karşılaşacak olmaları öncesinde, ligde alacakları galibiyetin önemine değinen Avcı, takımına moral verdi. Karagümrük'ün G.Saray'ı elediğini hatırlatan Avcı, "Büyük takımlar böyle zamanlarda reaksiyon gösterirler. Yüksek disiplinle sahada olmalıyız. İyi konsantre olmalıyız ve rakipten fazla istemeliyiz." ifadelerini kullandı.

Trabzonspor'da Mendy'nin Ortasaha Performansı Eleştirildi Trabzonspor'da Mendy'nin Ortasaha Performansı Eleştirildi

Özellikle Fenerbahçe derbisi öncesinde takımın konsantrasyonunu bozmadan, adım adım ilerlemeleri gerektiğini vurgulayan Avcı, Karagümrük maçının önemine dikkat çekti. Gelecek maçlar için zamanlarının olduğunu belirten Avcı, önceliklerinin Karagümrük karşısında iyi bir performans sergileyerek 3 puanı almak olduğunu dile getirdi.

Abdullah Avcı'nın göreve gelmesiyle Trabzonspor, müzesine 3 kupa ekledi. Fırtına, Avcı yönetiminde hem Süper Lig'de şampiyonluk yaşadı hem de Süper Kupa'yı müzesine götürdü. Bu sezon ise 20 maça çıkan Trabzonspor, 10 galibiyet, 4 beraberlik ve 6 mağlubiyet alarak 34 puan topladı.

Takımın hücum performansına da değinen Avcı, Trabzonspor'un rakip fileleri 28 kez havalandırırken kalesinde ise 25 gol gördüğünü belirtti. Avcı, takımının başarılı bir grafik sergilemesi için oyuncularından istikrarlı bir performans beklediğini ifade etti.

Muhabir: AYTEKİN AKAY