Karaismailoğlu, depremin ardından çıkarılması planlanan Kentsel Dönüşüm Kanunu hakkında konuşarak, "Yeni yasama döneminde en önemli işimiz Kentsel Dönüşüm Kanunu'nu çıkarmak oldu" dedi. Başkan Karaismailoğlu, kentsel dönüşümün geçmişte bazı engeller nedeniyle istenen düzeyde gerçekleştirilemediğine dikkat çekti.

Video açıklamasında, deprem bölgesinde bulunan TOKİ tarafından inşa edilen binaların deprem yönetmenliğine uygun olduğunu belirten Karaismailoğlu, "Dirençli yapılar yapmak çok önemli. Depremleri engelleyemeyiz ama depreme dirençli yapılar yapmak bizlerin elinde" ifadelerini kullandı.

Karaismailoğlu, Kentsel Dönüşüm Başkanlığı'nın bürokratik işlemleri kısaltma adına attığı adımları ve mahkeme süreçlerine getirilen kısıtlamaları da vurgulayarak, "Çok önemli adımlar attık. Arazideki mülkiyetle ilgili 3'te 2 olan çoğunluk salt çoğunluğa dönüştürüldü ve yüzde 50+1 olduğunda kentsel dönüşüme başlanabilecek" şeklinde konuştu.

Ayrıca, vatandaşların maddi durumuna katkı sağlamak adına alınan kararları da paylaşan Karaismailoğlu, "Vatandaşımıza gerek hibe olarak gerekse uzun vadeli kredi olarak bakanlığımızın verebilme imkanını sağladık" dedi. Karaismailoğlu'nun açıklamaları, kentsel dönüşüm ve depremle ilgili önemli adımların atıldığı yeni yasama dönemini öne çıkardı.
TAKA/NURGÜL GÜNAYDIN

Editör: Doğukan ÖZKURT