Gülcemal Projesi, Trabzon'a eğlence, spor ve sosyal içerikli yeni bir turizm destinasyonu kazandıracak.


Başkan Genç, proje için yapılacak çalışmaları önceliklendirdiklerini belirtti. Özellikle Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 2. etabı, Değirmendere'deki sanayi sitelerinin taşınması, şehir içi hafif raylı sistemin hayata geçirilmesi ve Gülcemal Projesi'nin bitirilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.


Gülcemal Projesi'yle ilgili yapılan planlamaları paylaşan Başkan Genç, projenin uzun yıllardır şehir gündemini işgal eden bir konu olduğunu ve bu projenin Trabzon'a çok yakışacak ve değer katacak bir proje haline getirilmesini istediklerini belirtti. Projenin isminin de kent paydaşlarının katılımıyla yeniden tespit edileceğini dile getirdi.

Whatsapp Image 2024 03 14 At 14.35.13
Başkan Genç, Gülcemal dolgu alanını eğlence, spor ve sosyal içerikli yeni bir yaşam alanına dönüştüreceklerini vurgulayarak, festivallerin, spor aktivitelerinin ve çeşitli eğlencelerin icra edilebileceği turizmi de dikkate alan çok amaçlı bir kullanım alanı oluşturacaklarını ifade etti.


Yaklaşık 800 bin metrekare alanı kapsayan Gülcemal Projesi'nde 250 bin metrekarelik alanın tahkimat çalışmalarının tamamlandığını belirten Başkan Genç, geriye kalan alanın yol seviyesinde tesviyesi ve tahkimat çalışmalarının tamamlanacağını, böylece Gülcemal'ın Trabzon'a kazandırılmasıyla şehrin deniz kenarında ana ulaşım akslarına yakın, nitelikli ve işlevsel bir alanı olacağını dile getirdi. Ayrıca Ayasofya sahilinde 1 kilometrelik kumsal alanı ve plaj oluşturarak, burayı turizme yönelik hizmet edecek bir alan haline getireceklerini açıkladı.

MHP Trabzon İl Başkanı Ömer Ayar ve Heyeti Ankara'da Tam Kadro İz Bıraktı MHP Trabzon İl Başkanı Ömer Ayar ve Heyeti Ankara'da Tam Kadro İz Bıraktı

Editör: Doğukan ÖZKURT