Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş: Gençlerimizin Yoğun İlgisi Devam Ediyor!

Sözleşmeli Öğretmen Atamalarında Yeni Düzenleme Resmi Gazete'de Yayımlandı Sözleşmeli Öğretmen Atamalarında Yeni Düzenleme Resmi Gazete'de Yayımlandı

15 Şubat'ta başlayan başvuruların yoğun ilgi gördüğünü belirten Bakan Göktaş, deprem bölgelerindeki Adıyaman, Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçeleri ile Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'daki gençlerin toplamda 2.914 çift tarafından başvuruda bulunulduğunu açıkladı.

Aile ve Gençlik Fonu kapsamında sunulan destek, 2 yıl ödemesiz ve 4 yıl boyunca geri ödemeli 150 bin lira tutarındaki faizsiz kredi imkanını içeriyor. Bu destekten faydalanmak isteyen gençlerin belirli şartları yerine getirmesi gerekiyor. Başvurular, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın resmi internet sitesi "aile.gov.tr" üzerinden yapılabiliyor.

Başvuru şartları arasında, 18-29 yaş aralığında olmak, gelirin brüt 2 asgari ücreti aşmaması, resmi nikah tarihine en az 2 ay en fazla 6 ay kalmış olmak ve bakanlık tarafından sunulan evlilik öncesi ve sonrası eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanmayı taahhüt etmek bulunuyor. Gençlerin evlilik sürecine destek olacak bu fon, genç çiftlerin evlilik hayallerini gerçeğe dönüştürmeyi amaçlıyor.

Muhabir: AYŞEN KARABİNA