Göktaş, "Engelli vatandaşlarımızın ailelerinin yanında bakılmalarını öncelikli bir hedef olarak benimsiyoruz. Evde Bakım Yardımı, engelli bireylerin kendi yaşam ortamlarında aileleri veya yakınlarıyla birlikte yaşamalarını ve aile birliğinin korunmasına katkı sağlıyor." dedi.

Bakan Göktaş, bu destekle birlikte, tam bağımlı aile üyelerinin bakımını üstlenen vatandaşların desteklendiğini ve aile birliğinin korunduğunu vurguladı. Ayrıca, aylık ortalama 560 bin vatandaşın Evde Bakım Yardımı'ndan yararlandığını ve her bir hak sahibine aylık 5 bin 97 TL ödeme yapıldığını açıkladı.

Ankara'da Gerçekleştirilen Büyük Savunma Mitingi'nde Avukatlar Bir Araya Geldi Ankara'da Gerçekleştirilen Büyük Savunma Mitingi'nde Avukatlar Bir Araya Geldi

Göktaş, ayrıca Ocak ayı memur maaş katsayısındaki yeni düzenlemeyle birlikte Evde Bakım Yardımı ödemelerinin Şubat ayında artacağını ve hak sahiplerinin hesaplarına 7 bin 608 TL olarak yatırılacağını ifade etti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı, Türkiye Yüzyılı vizyonu doğrultusunda engellilik alanındaki hak temelli sosyal yardımların sürdürülebilirliği için çalışmaların devam edeceğini belirtti.
TAKA/AYŞE SANCAK

Editör: Doğukan ÖZKURT