Futbol basit bir oyundur. Futbolu laf kalabalığına boğup onu bilimselleştirip kırılacak bir vazonun içine koymak hiç doğru bir yaklaşım değildir.

Trabzonspor’un karakteridir, nerede oynarsa oynasın rakibe baskı kurar ve sağlı sollu ataklarla saldırır. top çevirip sonra da topu rakibe kaptırarak eksik yakalanıp golleri yemez!

Son Hatay maçında Trabzonspor ezberleri bozdu. kötü kadrosu olmadığını gösterdi. Bardi’nin bile adam eksilterek attığı muhteşem gol var.

Trabzonspor  ortalarla rakibi zorladı ki, Enis Destan’ın çizgiden çıkarılan kafa şutu da var. Visca ile birlikte Trezeguet’de iyi oynayınca takım kazanmayı başardı.

Pazar günü Pendikspor maçı var. Başlama saati ise 16.00. Trabzonspor bu maçı da kazanabilecek kapasitede. Onuachu ile Pepe’de katılacak ve  İstanbul’da taraftarların da desteğiyle birlikte Trabzonspor 3 puanı daha hanesine yazdıracaktır.

Bu arada tecrübe deyip geçme. Dordmund’tan tranfer edilen Mauıner’ın kupada Trabzonspor’u iptel alan ortayı yapması ve ligde de Trezeguet’e benzer bir orta çıkarması ile tecrübenin ne kadar önemli olduğunu görmüş olduk.

Trabzonspor yol haritasını çizecek. Uğurcan, Eren Elmalı, Manier, Densvill, Mendy, Visca, Trezeguet ve Onuachu’nun etrafında eksik yerleri tamamlayıp yeni sezon kadrosunu oluşturmalıdır.  

T R E Z E G U E T-1

AJANDAYA NOT ALIN!

Nicolas Pepe ve Paul Onuachu. Afrika kupasına gittiler ve tam bir aydır yoklar. Bu süre içinde de Trabzonspor  2 galibiyet, bir beraberlik ve 4 mağlubiyet aldı.

Gol atmakta zorlandı. Son Hatay maçında biraz kendine geldi. Trabzonspor yöneticileri şimdiden Ajandalarına not alsınlar. Afrika kupası ne zaman tekrarlanacak? Ona göre  oyuncu alsınlar ve kadroyu şekillendirsin, sözleşme yapsınlar.

Ajandaya Not Alin

DİVAN’DA ÜÇLÜ YARIŞ

Trabzon’da seçim bitmez. Mart ayında Trabzonspor divan kurulunun seçimi var. Yusuf Ziya Yılmaz açıklamalarını yaptı ve yıpranmamak için kenara çekildi. Ve Trabzonspor Başkanlığına Aralık ayında aday olabileceğinin de sinyalini verdi. Bu ne demek, Trabzonspor asla yalnız ve başkansız kalmaz.

Ssayın Başkan Ertuğrul Doğan muhtemelen devam edecek. Ama her ihtimale karşı bir yarışta söz konusu olabilir. O yarışa uzun zamandır hazırlanan isim Yusuif Ziya Yılmaz’dır.

Divan seçimi 2 Mart tarihinde yapılacak. Trabzonspor’da da çok kritik görevlerde bulunmuş 3 isim yarışacak. Bunlardan birisi Hayrettin Hacısalihoğlu(Asbaşkan), diğeri Mahmut Ören(Denetleme kurulu başkanı) ve Emin Kahpraman(Mali Sayman). İdmanocağında başkanlık ve yöneticilik yapmış 3 isim. Beakalım sandıktan kim çıkacak?

Her ne kadar Divan’nın Trabzonpor üzerinde etkisi çok yok dense de var olduğunu Ali Sürmen’in başkanlığında gördük.

H A C I S A L İ H O Ğ L U-1

Ö R E N-1

K A R A M A N

DOĞUM GÜNÜN KUTLU OLSUN

İbrahim İskender gerçek bir Trabzonsporludur. Rahmetli Kenan İskender’in öz be öz yeğenidir. Trabzonspor’dan her dönem kombinesini alır, taraftarlık görevini yapar. Trabzon liselerinden yetişenler vakfında da görev yapmaktadır. Birkaç gün önce yaş günü vardı. Kaç yaşına girdiğini söylemedi. Ama 54-55 yaşlarında olduğunu sanıyorum. Yaş gününe yakın dostları Aziz Bahadır, Efkan Sayitoğlu, Dr.Seyit Hisoğlu ve Sevgili Kamil Ataman’ın da katıldığını gördük. Nice yıllara ibo.

K U T L A M A

BİRAZ DA NOSTALJİ

Trabzon‘un gelmiş geçmiş en iyi futbolcusu kim sorusunun  cevabı zaman zaman Köksal Mesci olur, zaman zaman Ali Kemal Denizci, bazen ise bombacı Hami.

Köksal Mesci’nin Ankaragücü forması giydiği yıllarda,  8 kişi ile Fenerbahçeyi 2-1 yendikleri maçtan Ziya Şengül’le mücüdelesi.

Images-32

PES ETMEK YOK

Trabzon amatör, profosyenel külüblerin altyapılarında 25 senedir hocalık yapan şuanda Kaptan Kemal futbol okulunda eğitim ve öğretim veren Bilal hoca sayısız oyuncu yetişdirerek bunun mutluluğunu yaşıyor.

Külüplerin altyapılarından oyuncu son yıllarda çıkmadığını, çocukları alt yapılarda yetişmesinin çok zor olduğunu söylüyor. Bilal hoca, ‘Trabzon futbolu için birşeyler yapılmazsa elimizdeki hazır oyuncular da yok olacak. Altyapıların 6 yaş 7 yaşlarda bütün külüblerde çalışma yapması gerektiğini söylüyorum. Adamsızlıkdan bir yerlere gelemedik. Ehliyetsiz antröner arkadaşlarımız idareciler nezdinde daha rağbet görüyor. İdarecilerin bu tutumları da oyuncu yetişmemesinde büyük etken olduğuna dikkat çekiyorum.’ dedi

B İ L A L

GÜNÜN FOTOĞRAFI

Yazın yeşili ile kışın karlı manzarası ile Gümüşhane ve Trabzon’un orta sevdası Yağmurdere Köyü.

Günün Fotoğrafı