Trabzon'un istihdam sorununu çözmek için başta organize sanayi bölgeleri olmak üzere çeşitli projeler hayata geçireceklerini ifade eden Genç, İstihdam Akademileri, Evde İstihdam ve Üretim Projesi ile Kadın Girişimcilik Akademisi gibi birçok programı hayata geçireceklerini vurguladı.

Akçaabat Belediyesi'nde Müdürlüklerde Görev Değişimi Akçaabat Belediyesi'nde Müdürlüklerde Görev Değişimi


Genç'in açıklamalarına göre, öncelikli olarak Trabzon'un yatırım planlaması ve ulusal düzeydeki yatırımcı ilişkilerini yönetmek için 'Trabzon Makro Yatırım Planı' hazırlanacak. Ayrıca, kent ekonomisine katma değer kazandıracak ve yatırımcılara hizmet sunacak bir 'Yatırım Destek Ofisi' kurulacak.


İstihdam Akademileri kurulmasıyla birlikte ihtiyaç duyulan alanlarda mesleki eğitimler verilecek ve kişilerin işgücü piyasasına katılımı sağlanacak. Bunun yanı sıra, Genç Girişimci Programları, Genç Kooperatifleri, Kadın Girişimcilik Akademisi gibi projelerle girişimcilik ve kooperatifçilik teşvik edilecek.
Evde İstihdam ve Üretim Projesi ile de kadınların, emeklilerin ve çalışmayan bireylerin evlerinden istihdama katılmaları sağlanacak. Üretici kuruluşlar, İŞKUR ve belediyenin iş birliğiyle evlerde üretim yapılacak ve hane gelirine katkı sağlanacak.


Trabzon'da istihdamı artırmak için organize sanayi bölgelerinin önemli olduğunu belirten Genç, Araklı Tekstil Kent Organize Sanayi Bölgesi'nin hızlandırılarak tamamlanacağını ve Deniz Ürünleri Organize Sanayi Bölgesi ile Sürmene Yeniçam Tersane Organize Sanayi Bölgesi'nin de hayata geçirileceğini açıkladı.
Ayrıca, Arsin Yatırım Adası Projesi ile ulusal ve uluslararası yatırımcıların katkı sağlaması hedefleniyor. Of Karma Endüstri Bölgesi'nin kurulmasıyla da ihracata yönelik sanayi ve lojistik faaliyetler desteklenecek.
Ahmet Metin Genç'in açıklamalarına göre, 31 Mart'tan sonra Trabzon'un en önemli sorunlarından biri olan istihdam ve yeni iş alanlarının oluşturulması için çeşitli projelere ağırlık verecekler.

Muhabir: NURGÜL GÜNAYDIN