Akçaabat Anadolu Lisesi, bilime ve yeniliğe olan desteğini göstermek amacıyla düzenlediği TÜBİTAK 4006 Bilim Şenliği'nde öğrencilerin yeteneklerini sergileme imkanı tanıdı. Okul Müdürü Mehmet Bayram, bu yıl beşincisi düzenlenen şenliğe 14 proje ile katıldıklarını ve geçmişte elde ettikleri başarıları paylaştı.

Bayram, özellikle okullarının proje okulu statüsü kazandıktan sonra bilimsel etkinliklere daha fazla katıldıklarını belirtti. Geçen yıl TÜBİTAK 2004-c Kitap Araştırmaları Projesi'nde Türkiye ikincisi olduklarını ve TEKNOFEST 2023 İstanbul fuarına başarıyla katılarak okullarını temsil ettiklerini söyledi.

Turizm Zirvesinde Bakan Damgası: Bakan Uraloğlu Trabzon Turizminin Gelişimini Ele Aldı Turizm Zirvesinde Bakan Damgası: Bakan Uraloğlu Trabzon Turizminin Gelişimini Ele Aldı

Ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kabul edilen Harezmi öğretim yönteminin proje çalışmalarının önemini artırdığını vurgulayan Bayram, bu yöntemin öğrencilere etkin bir şekilde öğrenmelerini ve bilgiyi deneyimleyerek pekiştirmelerini sağladığını dile getirdi. TÜBİTAK 4006 Bilim Şenliği'nin, öğrencilerin bilimsel meraklarını ve potansiyellerini ortaya çıkararak onları teşvik ettiğini belirtti.

Muhabir: BİROL SANCAK