Akçaabat benim için çok önemlidir.

1990 yılında Kuzey Haber Gazetesi yayın hayatına ara verince işsiz kaldım.

Ünlü Fotoğraf sanatçısı Atilla Bölükbaşı Akçaabatta Akçabat Postası gazetesini çıkarıyor hem de bir sel felaketi kitabı hazırlıyordu.

Gel dedi gittim. Öylesine anılar ve dostluklar yaşadım ki.

Gazetenin merkezi Sivrikaya iş merkezinde idi ve onlarca dost edindik. Veysel Sivrikaya ve  yeğenlerini orada tanıdım.

Yine Akçabat Sebatspor’un Kulüp Başkanı rahmetli Aslan Kalıntaş ile birlikte yolculuklar yaptık.

Atilla Bölükbaşı Aslan abiye muhalif bir yayıncı idi. Tütünspor grubundandı. Sebat Kafkasör’de. Kalıntaş gidelim mi dedi. Ben de itiraz etmedim, ‘başkanım sen ne dersen o, gidelim’ dedim.

Yola çıktık. Aslan abi Artvin’e kadar Kalıntaş şekerleme olarak helva ve şeker verdiği müşterilerine uğradı. Gece yarısı kafkasöre çıktığımızda futbolcular ateşin başında ısınıyorlardı. Geç saate kadar sohbet ettik. Selam olsun o güzel günlere.

Akçaabat Postası gazetesini Topkar Matbaasında Salı günleri basarken bir de Pazartesileri Trabzon-Spor gazetesi yapmaya başladık. Fedai Yavruoğlu, Şennur hanım, Aslan Güner ve kardeşi Nail Güner ve de o süreçte Bölükbaşı’na destek veriyorlardı.

Maaşım yok. Patron Nazar Otel’de yatırır ve Elif köfte salonunda da köfte yedirirdi. Şimdi arayıp sitem ediyor. Sergilerimi takip etmiyorsun diyor!

Bazen haklısın diyorum ama Bölükbaşı’da Trabzon’dan koptu İstanbul deryasına kapıldı.

Akçaabatı bugün neden yadettim.

Akçaabat’a bir sözüm, bir önerim var.

Akçaabat kent konseyine!

Neden mi?

Trafikle ilgili.

Bizde destek verdik ve Akçaabat sahilden geçecek ve Söğütlü’deki trafik sıkışıklığını da Pypass edecek olan Sahil geçişine karşı çıktınız.

Akçaabatın doğal güzelliğini korudunuz.

Peki bugün ki trafik yoğunluğunu biliyor musunuz?

Akçaabatta artık kuyruğun Yaylacık’tan başladığını ve Medikal Park Yıldızlı’ya kadar uzandığını, sürcülerin 1 kilometre yolu 1.5 saatte geçtiğinden mutlaka haberdarsınızdır.

Ne oldu Haçkalı baba kavşağı?

Ne oldu Trabzon Üniversitesi dalçığı?

Sorumluluğunuz bitmedi.

Yeni başlıyor.

Kaşüstü yıllarca sıkıntı yaşadı ve bu sıkntıyı aştı.

Trabzon’un şimdi iki-üç bölgesi kaldı.

Birincisi Haçkalı baba ve Söğütlü kavşakları

Diğeri ise Liman bölgesinde yapılacacak olan düzenleme.

Akçaabat kent konseyi bunlarla ilgili olarak hem bürokrasi hem de siyaseten girişimler yapmalı ve sonuçta da bir an önce kavşaklar başlamalı.

Düşünün pandemi sebebiyle sokakların tenha olduğu bir zamanda bu yaşanıyorsa gurbetçiler geldikten sonra neler olur?

O bölgede adım atılmaz bile.

Biz nasıl sahilteki uçan yola tepki koyduğunuzda  yanınızda oldu isek

Burada da yanınızdayız.

Öncü olun yeter!