BAŞKAN EKİM YAKINDAN İLGİLENDİ

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Akçaabat Atatürk İlkokulu’ndan 15 özel gereksinimli öğrenciyi Spor Eğitim Merkezinde ağırladı. Akçaabat Atatürk İlkokulu’ndan gelen 15 özel gereksinimli çocuk, Spor Eğitim Merkezinde hareketli yaşamın keyfini çıkardı. Özel gereksinimli öğrencilerin Spor Eğitim Merkezinde renkli ve bir o kadar da eğlenceli vakit geçirdiğine dikkat çeken Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “En özel yavrularımızın mutlu anlarına tanıklık etmek paha biçilemeyecek derecede kıymetli. Biz, Akçaabat Belediyesi olarak rutin aralıklarla Spor Eğitim Merkezimizde özel gereksinimli evlatlarımızı ağırlıyoruz. Onlar burada uzman eğitmenler eşliğinde eğleniyor, spor yapıyor. Burada amacımız, güzel yavrularımızın sadece spor yapması ya da hareket etmesi değildir. 

1461 Trabzon, Serik Belediyespor'u 2-0 Mağlup Etti. Lacivert-Kırmızılılar Mutlak 3 Puanla Sahadan Galip Ayrıldı 1461 Trabzon, Serik Belediyespor'u 2-0 Mağlup Etti. Lacivert-Kırmızılılar Mutlak 3 Puanla Sahadan Galip Ayrıldı

FARKINDALIK ÇALIŞMASI

Burada asli amacımız sporun fiziksel, duygusal ve sosyal gelişim üzerine olan etkisini kullanarak özel yavrularımızın yaşam becerilerini geliştirmesine katkı sunmak. Spor Eğitim Merkezimize gelen özel gereksinimli yavrularımızın spor yapma ve bedensel aktivitelere katılma konusunda özgüvenleri artıyor. Ayrıca, yine burada birlikte spor yapma deneyimi, onların sosyal becerilerini geliştirmelerine ve toplumla daha fazla etkileşimde bulunmalarına yardımcı oluyor. Özel gereksinimli yavrularımızın toplumsal yaşama dahil olabilecek yetileri kazanmalarına yardımcı olmak için elimizden gelen her türlü farkındalık çalışmasını yapıyoruz. Her insan farklıdır ve her farklılık bir zenginliktir. Önemli olan insanların farklılıklarıyla bir arada uyum içerisinde yaşayabilmesidir; bu zenginliğe vakıf olabilmesidir. Özel yavrularımız için yapacak daha çok işimiz var” şeklinde konuştu.

Muhabir: AYŞEN KARABİNA