Bakan Uraloğlu, 2021 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan Millî Uzay Programı ile Türkiye'nin 10 yıllık uzay planlamasının açıklandığını hatırlatarak, Türkiye'nin insanlı ilk uzay misyonu için geri sayımın sürdüğünü belirtti. Plan gereği uzaya çıkacak ilk Türk olan Alper Gezeravcı'nın, amatör telsizcilik belgesi ve millî çağrı işareti ile uzaya çıkacak ilk Türk uzay yolcusu olacağına dikkat çekti.

Uraloğlu ayrıca, Türkiye'nin İnsanlı İlk Uzay Misyonu kapsamında Türk uzay yolcusu Alper Gezeravcı'ya TÜBİTAK UZAY tarafından milli TA5TRU çağrı işareti tahsis edildiğini ifade etti. Albay Alper Gezeravcı, görev süresince bu çağrı işareti ile iletişim kuracak ve özel amatör telsizcilik etkinlikleri için Türkiye Cumhuriyeti Yüzüncü Yılı'na ithafen 'TC100ISS' çağrı işaretini kullanacak.

Sarıyer'de Öğretmenin Darp Edilmesiyle İlgili Yeni Gelişme: Veli, Başka Öğretmeni Darp Etmiş Sarıyer'de Öğretmenin Darp Edilmesiyle İlgili Yeni Gelişme: Veli, Başka Öğretmeni Darp Etmiş

Alper Gezeravcı'nın Uluslararası Uzay İstasyonu'nda 14 gün boyunca 13 farklı bilimsel deney gerçekleştirmesi planlanıyor. Bu deneylerin Türk bilim dünyasına ve uzay teknolojilerine önemli katkılar sağlaması bekleniyor.
TAKA/AYŞEN KARABİNA
 

Editör: Doğukan ÖZKURT