Trabzonspor komşu Giresunspor’u ağırladı. Maçta geriye düşen Trabzonspor Cornelius ile beraberliği yakaladı. Maçın son  dakikalarında Trabzonspor penaltı kazandı. Bakasetas topun başına geldi vurdu, kaleci kurtardı. Tekrarlanan penaltıdan da yararlanamayan Bakasetas haftalardır süren hayal kırıklığına devam etti.

İLK YARI POZİSYON OLMADI

Süper Lig’in 22.haftasında Karadeniz derbisi heyecanı yaşandı. Trabzonspor sahasında Giresunspor’u konuk etti. Büyük bir çekişmeye ve heyecana sahne olan karşılaşma 1-1’lik beraberlikle sona erdi. Her iki takım da önemli oyuncularından mahrum olarak sahaya çıktı. Özellikle Trabzonspor, Marek Hamşik ve Nwakaeme’nin yokluğunu fazlasıyla hissetti. Karşılaşmaya Trabzonspor çok tutuk başladı. Lider Trabzonspor karşısında çok doğru ve akıllı oynayan Giresunspor, ilk 45 dakikada rakibine pozisyon vermediği gibi kendisi de pozisyon bulamadı.

BÜYÜK BİR HEYECAN YAŞANDI

Karşılaşmanın ikinci yarısı özellikle son bölümleri çok heyecanlı ve tempolu geçti. Giresunspor savunmasını geçmekte güçlük çeken Bordo-Mavili ekip, Bakasetas ile ceza sahasının dışından çektiği şutlarla gol aramaya çalıştı. Bu dakikalarda Giresunspor kalecisi Okan, Bakasetas’a izin vermedi. Yeşil-Beyazlı ekip ilk tehlikeli atağında 68.dakikada Umut Nayir’in golü ile Trabzonspor karşısında 1-0 öne geçti. Trabzonspor beraberlik golü için baskı kurdu. 78.dakikada Peres’in ortasında iyi yükselen Cornelius ile Trabzonspor beraberliği yakaladı: 1-1. 

BAKASETAS İKİ KEZ PENALTIYI ATAMADI

Karşılaşmanın 90+2.dakikasında gelişen Trabzonspor atağında Cornelius’un ceza sahasında Visca’ya verdiği pasta Giresunsporlu savunma oyuncusu Perez elle oynadı. VAR uyarısıyla hakem Alper Ulusoy penaltı noktasını gösterdi. Haftalardır gole hasret olan Yunan oyuncu Bakasetas penaltı atışında Okan’a takıldı. Ancak VAR uyarısı ile Okan’ın kural ihlali yaptığını tespit eden hakem Ulusoy penaltıyı tekrarlattı. Yine topun başına Bakasetas geçti. Yunan oyuncunun vuruşunda Giresunspor kalecisi Okan yine gole izin vermedi. Müsabaka 1-1 sona ererken Bordo-Mavili ekip şampiyonluk yarışında çok önemli iki puan daha kaybetti.

STAT: Medical Park

HAKEMLER: Alper Ulusoy*, Mustafa Emre Eyisoy*, İbrahim Çağlar Uyarcan*

TRABZONSPOR: Uğurcan Çakır**, Peres***, Hüseyin* (Dk.31 Puchacz**), Hugo**, Denswil***, Berat Özdemir** (Dk.78 Siopis*), Dorukhan Toköz** (Dk78 Yunus Mallı*), Bakasetas*, Edin Visca**, Abdülkadir Ömür* (Dk.31 Yusuf Erdoğan**), Cornelius***

GİRESUNSPOR: Okan Kocuk****, Hayrullah**, Diarra**, Perez**, Aziz Behich** (Dk.90 Douglas*), Zeki Yavru***, Flavio***, Diabate***, Suleymanov**, Sergio** (Dk.84 Sergen*), Umut Nayir** (Dk.84 Balde*)

GOLLER: Dk.68 Umut Nayir (Giresunspor), Dk.78 Cornelius (Trabzonspor)

SARI KARTLAR: Hüseyin, Yusuf Erdoğan (Trabzonspor), , Sergio, Zeki Yavru (Giresunspor)

Editör: TE Bilisim