Borcu olanlara iyi haber geldi: Bu borçları ödemeyin yakında silinecek Borcu olanlara iyi haber geldi: Bu borçları ödemeyin yakında silinecek

Altın fiyatları, ABD’de açıklanan enflasyon verilerinden sonra bir miktar düşüş yaşamıştı. Ancak bu haftayı 2 bin liranın üzerinde açarak yine yatırımcının yüzünü güldürdü. Bu durum yatırımcıyı her ne kadar sevindirse de altın borcu olanlar için pek hoş karşılanmadı. Ünlü ekonomist ise altındaki gidişata ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

Dolar Mı Gram Altın Mı Alınmalı?

Ekonomi dünyasının parlayan yıldızı Hatice Kolçak, yatırımcıların en çok merak ettiği sorulara ışık tuttu: Bu dönemde dolar mı yoksa gram altın mı almalı? Kolçak'ın değerli önerileri, yatırımcıların pusulası olacak nitelikte.

Borçtan Kurtulun, Nakit Yanınızda Olsun! Kolçak, döviz ve altın borcu olanları uyararak sözlerine başladı: "Dolar ve altın borcu olanlar, vakit kaybetmeden borçlarını kapatsınlar. Özellikle esnaf ve iş sahipleri, borçlarınızı bir an önce ödeyin. Bu süreçte, TL borçları hariç, dolar ve altın borcundan kaçının. Kriz anlarında nakit elde tutmanın önemini unutmayın. Bazen kazanç sağlamasak bile, mevcut varlıklarımızı korumak büyük önem taşır."

Uzun Vadeli Yatırımda Onu Tercih Edin Kolçak, altın ve dolar arasındaki tercihe de açıklık getirdi: "Portföyümüzde borsa ve altın var, ancak bu dönemde özellikle gram altın alımı için harika bir fırsat var. Altın, 2024 için hala cazip bir yatırım aracı. Gram altın ucuz ve alınabilir durumda. Ons altında da fırsatlar var, ancak gram altın yatırımcılar için altın değerinde bir seçenek."

Yatırımın Altın Kuralı: Gram Altın "Dolar mı almalıyım, altın mı?" diye düşünenlere Kolçak'tan net bir yanıt var: "Uzun vadeli yatırım düşünüyorsanız, kesinlikle gram altın alın. Kısa vadeli borç ödemeleriniz varsa dolar alabilirsiniz, fakat uzun vadeli düşünen yatırımcılar için gram altın, altın değerinde bir yatırım."

Muhabir: AYŞEN KARABİNA