Altın fiyatları, Fed Başkanı Powell'ın açıklamaları sonrasında hareketlendi. Ons altın 2300 doları aşarken, gram altın da 2367 lirayı test etti. Son zamanlarda altının rekor üstüne rekor kırmasının ardında neler yatıyor? Ayrıca, doların neden düştüğüne dair detaylar da ortaya çıktı.

Ata Yatırım Yurtiçi Piyasalar Müdür Yardımcısı Halime Güçlü, doların seçim öncesi yönünü yukarı çevirmesinin ardından seçim sonrasında bir miktar gevşediğini belirtti. Güçlü, Milliyet'e yaptığı açıklamada, ons altın fiyatlarının Fed'in 2024 yılında 6 faiz indirimine gideceği beklentisiyle yükseldiğini ifade etti. Ancak, ABD ekonomik verilerinin beklentilerin üzerinde gelmesiyle, ons altında gün içi realizasyonlar yaşandığını ve bu durumun doların seyrini etkilediğini söyledi.

Özellikle, Jerome Powell'ın yaptığı konuşmada bu yıl faiz indiriminin törpülendiğinin duyulmasının ardından doların bir miktar gerilediği belirtildi. 5 Nisan'da ABD'den gelecek tarım dışı istihdam verisinin ise ons altındaki hareketin yönünü belirlemede etkili olacağı öngörülüyor.

Kısa süre geçerli olacak: Dacia Duster bu rakama düştü Kısa süre geçerli olacak: Dacia Duster bu rakama düştü

Teknik olarak, gram altının 2367 zirvesini görmesinin ardından 2300 TL üzerinde kalması durumunda 2400 TL'ye doğru bir hareketin olasılığı bulunuyor. Ancak, 2400 TL seviyesinin güçlü bir direnç olduğu belirtiliyor.

Seçim sonrası Borsa İstanbul'da ise satış baskısı yaşanırken, BIST100 endeksinin 9250 civarındaki direncini kıramadığı ifade ediliyor. Ancak, alımlarda takas avantajının olmasıyla BIST100 endeksinde tepki alımlarının gelebileceği belirtiliyor.

Dolar/TL kuru ise seçim sonrası yerli döviz yatırımcısının satışa geçmesiyle gevşedi. Ancak, kurdaki seyir hakkında belirsizlikler devam ediyor ve fiyatlamada 31,42 – 32,85 arası bir hareket bekleniyor.

Muhabir: BİROL SANCAK