Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, bu gelişmeler ışığında önemli değerlendirmelerde bulundu. Özellikle önümüzdeki hafta için altın fiyatlarında baskının devam edeceğini öngördü ve bu sürecin alım fırsatı yaratabileceğini belirtti.

Memiş'in altın piyasasıyla ilgili değerlendirmeleri şöyle: "20 Mart tarihinde Fed'in faiz kararı var. Bu karar sonrasında piyasalarda yeniden fiyatlama olacak. Dolayısıyla önümüzdeki hafta boyunca baskı altında ve yatay bir süreç bizi bekliyor. Bu süreçte altın fiyatlarında yaşanacak düşüşler, alım fırsatı olarak değerlendirilmeli."

Gram altın fiyatı geçtiğimiz günlerde 2438 TL'ye kadar yükselmiş olsa da, son günlerde 2400 lira seviyelerine geriledi. Benzer şekilde ons altın fiyatlarında da gerileme gözlemlendi. Memiş, ons altında görülen gerilemenin devam edeceğini ve gram altında ise geri çekilmelerin sınırlı kalacağını ifade etti.

Ancak, Memiş uyarmakta: "Gram altın tarafındaki düşüş için çok iyimser olmayın. Güçlü doların etkisiyle bu gerileme sınırlı kalabilir." Bu bağlamda 2024 yılı altın beklentilerini de paylaşan Memiş, Haziran ayında gram altın fiyatlarının 2500-2700 lira seviyesine yükseleceğini, yılın son çeyreğinde ise 3000 lira seviyesinin beklendiğini söyledi.

Skoda Dacia Duster'dan ucuza araç tanıttı: İşte fiyatı Skoda Dacia Duster'dan ucuza araç tanıttı: İşte fiyatı

Altın piyasasında yaşanan bu değişiklikler ve İslam Memiş'in önemli yorumları, yatırımcılar için dikkate değer bir perspektif sunuyor.

Muhabir: BİROL SANCAK