Aynı dakikalarda çeyrek altın ise 846 lira oldu. Vatandaşlar ve yatırımcılar, Altındaki düşüş sürecek mi? Gram altındaki son dakika gelişmeleri nelerdir? sorularına yanıt arıyor. Altın fiyatlarında son durum nasıl? İşte 9 Kasım altın fiyatlarındaki son durum...

Altındaki düşüş sürecek mi? Gram altındaki son dakika gelişmeleri nelerdir? sorularına an itibarı ile yanıt aranıyor. Gram altının fiyatı, Merkez Mankası'nın başına geçen Naci Ağbal'ın tüm politika araçlarının kararlılıkla kullanılacağını belirtmesi ile 515 liraya kadar geriledi. Yatırımcılar ve vatandaşlar altın fiyatlarındaki düşüşü anbean yakından takip ediyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın ise 846 lira, yarım altın ise 1732 lira oldu. Altının ons fiyatı ise 1959 dolardan işlem görüyor. Peki Altın fiyatlarında son durum nasıl? İşte 9 Kasım altın fiyatlarındaki son durum...

GRAM ALTINDA SON DAKİKA GELİŞMELERİ

Gram altın haftanın ilk gününe düşüşle başladı. TCMB Başkanı Ağbal, fiyat istikrarı temel amacı doğrultusunda tüm politika araçlarının kararlılıkla kullanılacağını belirtti. Bu açıklamanın ardından altın fiyatlarının küresel piyasalarda yükselmesine karşın, doların gerilemesinin etkisiyle iç piyasada gram altın 515 liraya kadar geriledi. Aynı dakikalarda çeyrek altın 845 lira, yarım altında 1732 lira oldu.

ALTININ ONS FİYATI

Altının ons fiyatı saat 10.00 itibarı ile 1959 dolardan işlem görüyor.

Menkul Değerler Araştırma'dan Murat Akyol, ons altında değer kazanma eğiliminin artarak sürdüğüne dikkat çekerek, şöyle dedi:

"Seçim sonuçları sonrasında oluşan tablonun dolar üzerinde yarattığı baskıya paralel olarak altın fiyatlarının yönünü yukarı çevirdiğini görüyoruz.
"Ayrıca mali teşvik paketine yönelik beklentilerin canlı kalmaya devam etmesinin de altın lehine olduğunu söylemek mümkün.

"Kaldı ki, korona virüs vaka sayılarının belirgin şekilde artış gösteriyor oluşu da ekonominin destek bulması için mali teşvik paketinin gerekli olduğunu net şekilde ortaya koyuyor.
"Dolayısıyla bu beklentiler korunduğu sürece yukarı yönlü eğilimin süreceğini düşünüyoruz.

"Teknik açıdan bakıldığında ise ons altının 1,920 dolar direncini net şekilde kırmış olmasını pozitif bulurken 1,950 doların üzerinde kalındıkça 1,975 doların ilk hedef olacağını tahmin ediyoruz."

ANALİSTLERDEN SON DAKİKA AÇIKLAMASI

Analistler, bugün Avro Bölgesi'nde yatırımcı güven endeksinin yanı sıra Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde ve İngiltere Merkez Bankası Başkanı Andrew Bailey'in konuşmalarının takip edileceğini belirterek, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.970 doların direnç, 1.925 doların destek olarak öne çıktığını kaydetti.
Editör: TE Bilisim