Rize'de Özel Eğitim Öğrencileri Pizzalarını Kendi Elleriyle Yaptı Rize'de Özel Eğitim Öğrencileri Pizzalarını Kendi Elleriyle Yaptı

Esra Kurt Ayhan, sanatı geniş kitlelere yaymayı hedeflediğini belirtiyor. Sergilerinde, Atatürk büstleri ve heykelleriyle hediyelik eşyalardan oluşan 350 farklı ürünü taş tozu ve mermer tozunun karışımıyla üretiyor ve bu eserleri ülkemizin dört bir yanına gönderiyor. Ayrıca, çocuklar ve gençler için okullarda ücretsiz boyama, ahşap işleme ve diğer sanat kursları düzenleyerek sanatın yaygınlaşmasına katkı sağlıyor.

76Feacf0 E4C6 48D3 8Bb7 9Aec8894187F
Esra Kurt Ayhan, Mustafa Kemal Atatürk'ün sanatın önemine vurgu yaptığı sözleri paylaşarak, sanatın güzelliklerin ifadesi olduğunu belirtiyor. Sanatçı, bu sözleri eserlerinde hayata geçirerek taş tozu ve mermer tozunun muhteşem karışımıyla objeler üretiyor ve bunları sanatseverlerin beğenisine sunuyor.

1343818A 9A1E 409D B521 940C43Fa7F88
Trabzon Vakfıkebir doğumlu olan sanatçı Esra Kurt Ayhan, Ankara'da uzun yıllardır yaşamını sürdürüyor ve sanatını Karadeniz'in güzelliklerini yansıtarak icra ediyor. Kendisi, "Hedefim, bu tür el sanatlarını geniş kitlelere yaymak" diyerek sanatseverlere ve genç nesillere sanatla dolu bir dünyanın kapılarını aralıyor.
TAKA/AYŞE SANCAK

Editör: Doğukan ÖZKURT