Anzer Balı, coğrafi işareti ve kalitesini kanıtlamak adına Hacettepe Üniversitesi tarafından yapılan tahlil sonucunda orijinalliği onaylanarak kavanozlara doldurularak satışa sunuldu. Anzer Yaylası'nda, 2 bin 300 rakımda ve 40'ı endemik olmak üzere 400'den fazla çiçek türünden üretilen Anzer Balı, sağım işleminin ardından tahlile gönderildi. Hacettepe Üniversitesi tarafından onaylanan bu özel bal, coğrafi işaretli kavanozlarda raflardaki yerini aldı.

Bu yıl kilogram fiyatı 2 bin 500 lira olarak belirlenen Anzer Balı, hem yurt içinde hem de yurt dışında büyük talep görüyor. Endemik florası ve yüksek rakımda yetişen çiçeklerin etkisiyle eşsiz bir lezzete sahip olan Anzer Balı, doğal ve organik yapısıyla biliniyor. Sağlık açısından birçok faydası olduğu düşünülen Anzer Balı, geleneksel üretim yöntemleriyle ve özenle işlenerek tüketicilere sunuluyor.

Anzer Balı, coğrafi işareti ve kalitesini kanıtlamak adına Hacettepe Üniversitesi tarafından yapılan tahlil sonucunda orijinalliği onaylanarak kavanozlara doldurularak satışa sunuldu. Anzer Yaylası'nda, 2 bin 300 rakımda ve 40'ı endemik olmak üzere 400'den fazla çiçek türünden üretilen Anzer Balı, sağım işleminin ardından tahlile gönderildi. Hacettepe Üniversitesi tarafından onaylanan bu özel bal, coğrafi işaretli kavanozlarda raflardaki yerini aldı.

Bu yıl kilogram fiyatı 2 bin 500 lira olarak belirlenen Anzer Balı, hem yurt içinde hem de yurt dışında büyük talep görüyor. Endemik florası ve yüksek rakımda yetişen çiçeklerin etkisiyle eşsiz bir lezzete sahip olan Anzer Balı, doğal ve organik yapısıyla biliniyor. Sağlık açısından birçok faydası olduğu düşünülen Anzer Balı, geleneksel üretim yöntemleriyle ve özenle işlenerek tüketicilere sunuluyor.
TAKA/AYŞEN KARABİNA

Editör: Doğukan ÖZKURT