Boz Ayıların Bahar Uyanışı: Köylerde ve Evlerde Oluşan Zararlar Boz Ayıların Bahar Uyanışı: Köylerde ve Evlerde Oluşan Zararlar

İlçede son bir ay içerisinde 52 adet küçükbaş hayvan, ahırlarına düzenlenen kurt saldırıları sonucunda telef olurken, 8 hayvan ise bu saldırılardan yaralı kurtuldu. Besiciler, yaşadıkları zararın 300 bin TL'yi aştığını belirterek yetkililerden bu duruma bir çare bulunmasını istiyor.


Son saldırı, Yolgören Mahallesi Küçükdere mevkiinde meydana geldi. Gece saat 02.00 sularında, hayvan yetiştiricisi Sabri Bal, ahırından gelen seslere hemen müdahale etti. Ancak ahırdaki koyunların büyük bir kısmının telef olduğunu ve bir kurdun gecenin karanlığında hızla ahırdan kaçarak uzaklaştığını gözlemledi.

C33C05E1 C242 4172 9B77 3668Fdf0A361
Sabri Bal, 11 küçükbaş hayvanının telef olduğunu ve 8 hayvanının yaralandığını belirtti. Ayrıca, bir yaralı hayvanın ahırdan kaçarak yakındaki DoğuPen Fabrikası'na sığındığını ifade etti. Araklı ilçe merkezine çok yakın bir mesafede yaşanan bu kurt saldırısı, bölge halkında büyük bir endişe yaratıyor.


Küçükbaş hayvan üreticileri, artan kurt saldırılarına karşı çözüm bulunmasını talep ederken, hayvanlarını ve ailelerini koruma konusunda endişeli bir bekleyiş içindeler. Yetkililerin bu soruna acil bir çözüm getirmesi bekleniyor.
TAKA/AYŞEN KARABİNA 

Editör: Ayşe Sancak