Arsin’de son dönemde sosyal medya üzerinden yapılan bazı yayınlar muhtarların tepkisini çekti. Arsin Muhtarlar Derneği Başkanı Orhan Yaşar Sunguroğlu, Yalı Mahallesi Muhtarı Raif Gürsoy ve Çubuklu Mahallesi Muhtarı Barış Akay ile birlikte dernek merkezinde basın açıklaması yaptı. Sunguroğlu, bazı yayınlarda muhtarların ve derneğin rencide edildiğini söyledi. Muhtarların devlet ile vatandaş arasında köprü görevi gördüğünü belirten Sunguroğlu, özellikle programlara katılım konusunda kendilerinden bilgi alınmadan yorum yapıldığını ifade etti. İlçenin tartışma yerine hizmet gündemine dönmesi gerektiğini vurgulayan Sunguroğlu, “Arsin’in işe, hizmete ihtiyacı var, kuru gürültüye değil” dedi.

“Muhtarlar asla siyasi değildir”

Sunguroğlu, bazı sosyal medya yayınlarında muhtarların taraflı biçimde ele alındığını söyledi.

“Muhtarlar devlet ve vatandaş arasında köprü vazifesi görmektedir” diyen Sunguroğlu, ilçede haber yapan bazı kişilerin son dönemde bazı konuları abarttığını ifade etti.

Sunguroğlu, “Hem derneğimizi hem de muhtar arkadaşlarımızı rencide ettiler. Amaçlarının ne olduğunu anlamış da değilim. Muhtarlar asla siyasi değildir. Taraflı yayıncılıklarında muhtarlar hakkında yayın yapıyorlar” dedi.

Muhtarların temel önceliğinin siyasi tartışmalar değil, mahalle ve ilçe hizmetleri olduğunu söyledi.

“Davet edilmediğimiz yere katılmayız”

Bazı haberlerde muhtarların ilçedeki programlara katılmadığı yönünde ifadeler kullanıldığını belirten Sunguroğlu, bu değerlendirmelere tepki gösterdi.

Sunguroğlu, “Bizden bilgi almadan, davet edilmediğimiz yerlere gitmediğimizi haberleştiriyorlar. İlçemize milletvekili gelir, açılış olur, muhtarların bilgisi olmaz. Sonrasında ‘katılmadı’ diye haber yapılır” dedi.

Bir haber hazırlanırken önce muhtarlara sorulması gerektiğini vurgulayan Sunguroğlu, “Bir haber yapılacaksa önce muhtarlara sorulması gerekir” ifadelerini kullandı.

“Taşın altına elimizi koyduk”

Muhtarların ilçe yönetimi ve kamu kurumlarıyla hizmet konusunda iş birliğine açık olduğunu söyleyen Sunguroğlu, kendilerinin de düzenledikleri programlara ilçe yöneticilerini davet ettiklerini belirtti.

Sunguroğlu, “İlçemizde kaymakam ve belediye başkanımızı tüm etkinliklerimize davet ettik. Taşın altına da elimizi koyduk. Davet edildiğimiz her hizmette mutlaka varız” dedi.

Arsin’e yapılacak hizmetlerin kurumlar arası iş birliğiyle yürütülmesi gerektiğini belirten Sunguroğlu, muhtarların hizmet konusunda sorumluluk almaya hazır olduğunu ifade etti.

“36 muhtarımız hizmetten hiç geri durmaz”

Arsin’de görev yapan 36 mahalle muhtarının ilçeye yapılacak hizmetlerde sorumluluk almaktan kaçınmayacağını söyleyen Sunguroğlu, muhtarların her zaman hizmetin içinde olmak istediğini kaydetti.

“36 muhtarımız mahallesine ya da Arsin’e yapılacak hizmetten hiç geri durmaz” diyen Sunguroğlu, “Bizim derdimiz mahallemize ve ilçemize hizmet etmektir. Davet edildiğimiz her hizmette mutlaka yer alırız” ifadelerini kullandı.

Sunguroğlu, muhtarların temel, açılış ve benzeri programlarda yer almak istediğini ancak bunun için bilgilendirilmeleri gerektiğini söyledi.

“Önce bize sormaları lazım”

Basın ve sosyal medya yayınlarında olayın taraflarının görüşünün alınması gerektiğini söyleyen Sunguroğlu, muhtarların katılmadığı ileri sürülen programlarla ilgili de aynı yaklaşımın benimsenmesini istedi.

Sunguroğlu, “Bir haber yapılacaksa davet edilip edilmediğimiz noktasında önce bize sormaları lazım. Muhtar davet edilmemişse nasıl katılacak?” dedi.

Sunguroğlu, “Buna rağmen ‘muhtar katılmadı’ şeklinde haber yapılmasını doğru bulmuyoruz” ifadelerini kullandı.

“Siyasi makamlar sadece temsilcilerin söylemleriyle değerlendirilmez”

Sunguroğlu, siyasi makamların çevresindeki kişilerin ve bazı yayın mecralarının kullandığı dilin de dikkate alınması gerektiğini söyledi.

“Siyasi makamlar yalnızca temsilcilerin söylemleri ile değerlendirilemez” diyen Sunguroğlu, “O makamların yakınında bulunan kişilerin ve önünü açtıkları yayın mecralarının kullandığı dil de temsil edilen siyasi anlayış hakkında fikir verir” ifadelerini kullandı.

İlçede gerilimin kimseye fayda sağlamayacağını belirten Sunguroğlu, tartışmalar yerine hizmetin öne çıkması gerektiğini vurguladı.

“Arsin’in işe, hizmete ihtiyacı var”

Açıklamasının sonunda ilçede gereksiz tartışmaların sona ermesi gerektiğini söyleyen Sunguroğlu, hizmet vurgusu yaptı.

Trabzon’da Şehit ve Gaziler İçin Anlamlı Sürüş: Rota 61 Yollardaydı
Trabzon’da Şehit ve Gaziler İçin Anlamlı Sürüş: Rota 61 Yollardaydı
İçeriği Görüntüle

Sunguroğlu, “Arsin’i germeye gerek yok. Arsin’in işe, hizmete ihtiyacı var, kuru gürültüye değil” dedi.

Sunguroğlu’nun açıklamalarında öne çıkan başlık, muhtarların siyasi tartışmaların değil hizmet süreçlerinin parçası olmak istediği mesajı oldu.

Muhabir: DOĞUKAN ÖZKURT