Operasyon kapsamında İl Jandarma Komutanlığı'nın yürüttüğü araştırma ve takip sonucunda, elebaşlığını 'Cey-Cey' lakaplı C.Ö'nün yaptığı dolandırıcılık suç örgütüne yönelik Artvin, İstanbul ve Tekirdağ'da eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Toplamda 26 şüpheli gözaltına alındı ve yapılan araştırmalarda, örgütün genellikle ileri yaş grubundan mağdurları hedeflediği belirlendi.

Telefon dolandırıcılarının, kendilerini polis, avukat veya savcı olarak tanıtarak vatandaşları aradıkları ve adli para cezalarını ödemedikleri takdirde hapis cezası alacaklarını söyleyerek para aldıkları belirlendi. Operasyon sonucunda, 21 kişi tutuklandı ve örgütün banka hesaplarındaki miktar hariç, yaklaşık 25 milyon lira değerindeki 13 araç, 2 ev, şirket, 164 banka ve 2 de kripto para hesabına el konuldu.

Giresun Görele'de Dere Yatağına Yapılan İnşaat Yıkıldı Giresun Görele'de Dere Yatağına Yapılan İnşaat Yıkıldı

Artvin Valisi Cengiz Ünsal, operasyonun detaylarını paylaşarak, örgüt üyelerinin hesaplar arası yaptıkları para transferi hacminin yaklaşık 600 milyon lira olduğunu açıkladı. Ayrıca, operasyon kapsamında bir çağrı merkezinde bulunan 20 masaüstü bilgisayar, 40 cep telefonu, 65 sim kart, 9 bankamatik kartı, 6 flaş bellek, 3 hard disk ve hafıza kartına da el konuldu.

Bu büyük çaplı operasyon, telefon dolandırıcılığına karşı ciddi bir adım olarak nitelendirilirken, vatandaşların bu tür dolandırıcılık olaylarına karşı dikkatli olmaları ve şüpheli durumlarda hemen yetkililere başvurmaları önem arz etmektedir.

Kaynak: DHA