Gençliğinde hayalini kurduğu 100 yıllık araçla dünya turunu, eşiyle gerçeğe dönüştürmenin heyecanını yaşayan Langley Kidby, Londra'dan yola çıktı. Fransa, Almanya, Avusturya, Slovenya, Hırvatistan, Sırbistan ve Bulgaristan'ın ardından dokuzuncu durakları Türkiye olan çift, 12 ilin ardından Trabzon'a ulaştı. Trabzon'da otomobilleri arızalanan çift, günün büyük bölümünü sanayide tamir olan araçlarının başında geçirmek durumunda kaldı.

Yılbaşından itibaren mide ve bağırsaklarında uyuşturucu kapsülleri taşıyan 7 kişi yakalandı Yılbaşından itibaren mide ve bağırsaklarında uyuşturucu kapsülleri taşıyan 7 kişi yakalandı

ALIŞILMADIK BİR ARABA

Langley Kidby, insanlık tarihinde yeni yolları açan öncü insanlara her zaman ilgi duyduğunu söyledi. Avustralyalı maceracı Francis Birtles'in 100 yıl önce kullandığı rotayı revize ederek yola çıktıklarını belirten Kidby, “Kullandığımız araba 1924 model bir Bean, alışılmadık bir araba. Bir İngiliz arabası ama şirket sadece 10 yıl dayandı. Dolayısıyla etrafta pek fazla yok ama bu ilk rekoru kıran türden bir arabaydı ve bunu bir müzede bulduğumuz için şanslıydık. Aldık ve şimdi Birtles'in yolunu izliyoruz” dedi.

Muhabir: AYŞE SANCAK