Gümüşhane Belediyesi'nin 'Çay Saati' Projesi: Yüreklere Dokunan Ziyaretler Gümüşhane Belediyesi'nin 'Çay Saati' Projesi: Yüreklere Dokunan Ziyaretler

İnönü Caddesi üzerinde gerçekleştirilen etkinliğe; Akçaabat Kaymakamı Yusuf Cankatar, Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Emniyet Müdürü Murat Soysay, Jandarma Komutanı Barış Kesici, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Usta, Akçaabat protokolü gibi önemli isimlerin yanı sıra, Mevlüt Selami Yardım Ortaokulu öğrencileri ve öğretmenleri de etkinliğe katıldı. Öğrenciler, ellerinde taşıdıkları pankartlarla trafik haftasına dikkat çekerken, üzerlerinde “Öncelik hayatın, öncelik yayanın”, “Kurallara uyun, hayata dokunun”, “Bu yolda sana çok güveniyoruz”, “Öncelik yaşayan adımlar”, “Hızını azalt, ömrünü uzat” gibi mesajların bulunduğu pankartlarla trafik güvenliği bilincini artırmaya çalıştılar. Etkinlik kapsamında Akçaabat Kaymakamı Yusuf Cankatar ve Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, sürücülere karanfil ve bilgilendirici broşür dağıtarak emniyet kemeri takmanın ve trafik kurallarına uymamanın hayati öneminden bahsettiler.

 EMNİYET KEMERİNİN ÖNEMİ 

“Trafik Haftası” dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, Atatürk Parkı'nda kurulan emniyet kemeri simülasyon aracı, takla atan bir araçta emniyet kemeri kullanmanın ne kadar hayati olduğunu vatandaşlara gösterdi. Etkinlikte görevli polisler, katılımcılara emniyet kemerinin kaza anlarında hayat kurtarıcı bir unsur olduğunu aktardılar. Simülasyon aracına binen vatandaşlar, kazalar sırasında emniyet kemerinin ne kadar önemli olduğunu uygulamalı olarak deneyimlediler.

Muhabir: AYŞEN KARABİNA