Araklılı olan ve Hukuk Fakültesinin ardından hakimlik sınavını kazanan ve hakimliğe başlayan Aydın Şimşek, Anayasa Mahkemesi raportör olarak atanmıştı. Hakim Şimşek, Yargıtay Üyeliğine seçildi.

Aydın Şimşek’in Yargıtay Üyesi olması sebebiyle paylaşımda bulunan Başkent Araklı Kültür Derneği’nin Başkanı ve TAKA Gazetesi’nin Ankarna temsilcisi Tacettin Çebi,  ‘Anayasa mahkemesinde raportör olarak görev yaparken Yargıtay üyeliğine seçilen çok değerli kardeşim hakim Aydın Şimşek’i tebrik eder, başarılarının devamını dilerim’ dedi.

Araklılı hemşehrilerimiz de son dönemde yargı camiasında yükselen değer olan hemşehrilerinin atanması ile gurur duyduklarını dile getirdiler.

AYDIN ŞİMŞEK KİMDİR?


1977 yılında Trabzon’da doğmuş, İlk ve ortaöğrenimini 1983-1995 yılları arasında Trabzon’da tamamlamıştır. 1999 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olmuştur. 2000 yılında Trabzon hâkim adayı olarak göreve başladı. 2002-2014 yılları arasında sırasıyla Ayvacık (Çanakkale), Eynesil, Iğdır, Ordu ve Erzurum hâkimi olarak görev yapmıştır. 2014 yılında Adalet Bakanlığı İç Denetim Birimi Başkanlığına iç denetçi (hâkim) olarak atandı. Anayasa Mahkemesi raportörlüğü görevine 5/3/2015 tarihinde getirildi. Evli olup üç çocuk babasıdır.

Editör: TE Bilisim