Başarılı babanın başarılı oğlu…

Sevgili okurlarım, dünyaca ayakta alkışlanan Prof.Dr. Mehmet Haberal ile kardeşi Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Haberal için çok yazı yazdım. Üstün nitelikleri, sayfalara sığmayan başarılarını sizlere, defalarca aktardık.

Bugün ise Haberal ailesinin ikinci kuşağı… Genç kuşakların başarılı temsilcisi. MHP Ankara Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Erkan Haberal’ı konuk ediyoruz.

Haberal ailesi ile olan dostluğum, hemşeri bağlarımız; benim bütün kişisel ikballerimin üzerindedir.30 yıllık aile dostlarım, çok değer verdiğim bir hemşerilerimdir. Bu hep böyle kalacaktır. Varlıkları bizim içinde  onurdur…

*

Erkan Haberal, küçüğünü, büyüğünü bilen, her kesimin sempatisini kazanan, MHP Milletvekili olarak sadece MHP’lilere değil, bütün Türkiye’yi kucaklayan, babası Mehmet Hoca’nın yolunda yürüyen, başarılı ikinci kuşak. Engin bilgi birikimi, devlet ve özel sektör deneyimi onu farklı kılıyor.

TBMM İdare Amiri Erkan Haberal’ın en büyük özelliği ise, çocukluğundan beri MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye gönülden bağlı kalpten sevmesidir. Bahçeli’ye olan sevgisi kişisel ikballerinin üzerindedir.

 Haberal, aile geleneğinden gelen, bürokraside bilinen, tanınan, itibar gören, olduğu gibi olan, göründüğü gibi görünen yiğit Karadenizlidir. Mütevazı aile yaşantısı, ailece şaibesiz geçmişi, onurlu dik duruşu “Haberal” soyadı, onun en büyük servetidir.

*

Malumdur ki, yaptığı görevler itibariyle, çok genç yaşında, bir faniye nasip olacak her makamı mevkii görmüştür. En genç yaştan itibaren itibarlı işlerle uğraşmış; yaptığı işlere de itibar kazandırmıştır. Sağlıktan eğitime, televizyonculuktan iş dünyasına, tarımdan siyasette kadar her işte deneyim sahibi olmuştur.

Hayat mektebinin imbiğinden geçmiş, bilgisini, birikimini, deneyimini zirveye çıkarmış; damıtmış, hayatının her anını devlet ve millete amade geçirmiş bir insan… Zarif, beyefendi kişiliği, dostluğu her türlü takdirin üzerindedir.

Yaptığı her görevi en nitelikli şekilde ifa etmiştir. Şahsiyeti, çalışkanlığı, başarısı dolayısıyla MHP Lideri Bahçeli’nin en fazla takdir ettiği ve güvendiği isimler arasındadır. Kendisi de elbette ki, Bahçeli’ye son derece bağlıdır.

Siyasetçi olarak, TBMM’ de bulunması öncelikle Karadenizliler için, devamında Türkiye için büyük bir şanstır.7/24 herkesin ulaşabileceği bir şahsiyettir. Kapısı herkese açıktır…

*

Hüner ve Marifet zirvede

Bir hedefe ulaşmanın, başarılı olmanın, halkın gönlünde sürekli olarak taht kurmanın, ilkeli ve tutarlı olmanın, hizmet etmenin, dimdik ayakta durmanın önemli öğeleri vardır.

Bu başarı için hepsinin bir arada bulunması gerekiyor ki, bu da öyle kolay herkese göre bir iş değildir.

Örneğin aklın en isabetli değerlendirmeler, duyguların en hassas örneğine, kadar bütün öğeleri sıralayabiliriz.

Ama yine de hedefe ulaşmak, farklı, özel olmak için; ona ulaşan kişinin “ hünerine” bağlıdır.

Hüner” Farsçada ustalık-uzmanlık becerikli olma üstünlüğü demektir.

Mutluluğu bir değer gibi sunar. İnsana varlığın ispatini verir.

Mükemmelliği tanımlar ve onu simgeler.

Marifet, hünerin Arapça karşılığıdır. Eylemlerin, nitelikli tarifine bakarsan “Hüner” ile “marifet” benzer anlamlar taşır.

Hüner, hayatin fizik değerlerine, hâkim olan ustalıktır.

Marifet ise, hünere kazandırılmış tasavvuf idrakiyle tezahür eder.

Bir hikmet ve irfan hadisesidir.

Tanrının isim ve sıfatlarının bir hayat tecellisi vardır.

Bu tecellinin günlük yaşama hüviyet kazandıran maharetine “marifet” diyoruz.

Bu marifet manasıyla, TBMM  İdare Amiri ve MHP Ankara Milletvekili Erkan Haberal, etkileyici başarıları, üstün nitelikler, bilgisi, donanımı, mütevazılığı, açık sözlülüğü, kıvrak zekâsı ülkesine ve millete hizmet etmesiyle az rastlanır örnek teşkil ediyor.

Haberal’in memleket sevgisi, nezaketi, başarıları, güven veren sağlam ve dik duruşu vatandaşlarla uyumu, içindeki insan sevgisi, ülkeye olan hizmeti, örnek aile yapısı, örnek teşkil eden üstün özellikleri, değer katan örnek davranışları, marifet beklenen iltifatı kısa sürede gördü ve MHP Lideri Bahçeli, onu TBMM’de İdare Amiri olarak parlamentoya taşımıştır…

Haberal, düşünce derinliklerinde bütün değerlerin kavrandığı zihnin olgunluğun timsali olarak, sözel zekâyı, soğukkanlı, kendinden emin, eleştirilere açık, demokrasiyi özümsemiş, yüz ifadesindeki gülümsemeyi eksik etmeden, dikkatli olarak içten ve samimi ustalığında sergiler. Başarılı babanın başarılı oğlu.