Kültür ve Turizm Bakanlığı, bakan yardımcısı Dr. Batuhan Mumcu’yu yıllardan beri; yakından tanırım. Yeteneklerini, insani ve siyasi etkinliklerini derinliğine tanıma fırsatı bulduğum bir olgun ve yüksek değerli siyasi şahsiyettir.

Bakan ve başbakan danışmalıkları, bakanlara özel kalem müdürlükleri yapmış, bu hizmetlerini kusursuz bir ciddiyetle yerine getirmiş genç bir yetenektir. Küçüğünü, büyüğünü bilen güzel bir insandır. Tabandan tavana başarılı bir yolculuğu vardır..
Bir siyasi gelişmenin kavranmasında ve uygulanmasında dirayet gerektiren noktayı, işin en hassas ayrıntısında kavrayan yönetim ustalığıyla dikkat çeker.
Olayların yorumlanmasında makul olmanın disiplinini kullanır. Ve o makul noktanın önemine işaret eden tasnif ve tarif mahareti ekler
Siyasetteki üstün akıl kullanma yeteneği, bu iki meziyeti mezceden isabetten kaynaklanır. Türk siyasetinde ve de bürokrasisinde önemli isimlerindendir. Kişiliğinin olgunlaşmasında yılların dürüst ve hakşinas bir mesleğinin gururlu tablosunu getiriyordu.

İletişimci olmanın yanı sıra; birçok bakanla; TRT, Anadolu Ajansı, Basın-Yayın Genel müdürlüğü ve Türk Cumhuriyetleri Devletlerinden  sorumlu başdanışmanlık görevlerini yürüttü.
 Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda özel kalem müdürü olarak, önemli hizmetlere imza attı. Sonrasında marifet iltifatı gördü ve Bakan yardımcısı olarak atandı. Bakan yardımcısı olarak, kültür ve turizm alanında önemli hizmetleri ve projeleri olan birisidir. Az bulunur değerde bir fırsattı...
Geçen hafta HBV Üniversitesi İletişim Fakültesi’ne davet ettik. Bütün programlarını iptal ederek öğrencilerimizle buluştu. Kendisine teşekkür ediyoruz. Öğrencilerimize büyük moral oldu..

 Fakülte de Rektör yardımcısı Prof.Dr. Metin Orbay ve Genel sekreter Naci Sarıaslan tarafından karşılanan Bakan yardımcısı Mumcu, genç iletişimcilerle iki saat sohbet etti. Bakanlığın ve gençlere yönelik projelerini anlattı.
 Öğrencilerin tüm sorularına cevap verdi. Genç iletişimcilerle birlikte olmaktan onur duyduğunu belirten Mumcu, bakanlığın tüm imkanlarının  öğrencilerinin emrinde olduğunu müjdesini verdi..
Bakan yardımcısı Mumcu, bürokrasinin imbiğinden geçmiş, bilgisini, birikimi, deneyimini zirveye çıkarmış; damıtmış, hayatının her anını devlet ve millete adayarak geçirmiş kişidir. Zarif, beyefendi kişiliği dostlukları ise türlü takdirin üzerindedir.

Mumcu, yaptıkları görevler itibarıyla bir faniye nasip olacak her makamı, mevkii görmüşler. Yaptıkları her görevi en nitelikli şekilde ifa etmişler
Bürokraside bilinen, tanınan, itibar gören, olduğu gibi olan, göründüğü gibi görünen Mumcu, mütevazı aile yaşantısı, ailece şaibesiz geçmişi, onurlu dik duruşu onun en büyük servetidir.