Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Karayolları Genel Müdürlüğü’nün (KGM) yürüttüğü çelik grid ağ kaplama uygulamasıyla, dik ve sarp yamaçlara sahip yollarda emniyetli geçiş sağladıklarını açıkladı. Bakan Uraloğlu, en fazla çelik ağ uygulamasının Trabzon'da yapıldığını belirtti.

Çelik Ağ Uygulamasında Trabzon Birinci Sırada:

Bakan Uraloğlu, Trabzon 10. Bölge Müdürlüğü’ne bağlı yol ağında 587 bin metrekare çelik tel ağ ve 693 bin metrekare halka ağ uygulandığını açıkladı. Kastamonu 15. Bölge Müdürlüğü yol ağında ise toplam 764 bin 250 metrekare çelik ağ uygulaması yapıldığı ve bu bölgenin çelik ağ uygulamasında ikinci sırada yer aldığı belirtildi.

Kaya Düşme Riskine Karşı Önlem:

Bakan Uraloğlu, çelik grid ağ uygulamasının, kaya düşmesi riski bulunan dik ve sarp yamaçlardaki yollarda riskleri en aza indirdiğini belirterek, “Türkiye’nin dört bir yanında otoyollar, köprüler, tüneller, viyadüklerin yanı sıra dik ve sarp yamaçlarda emniyetli geçişi sağlamak için yamaçları çelik grid ağlarla örüyoruz” dedi.

4,6 Milyon Metrekare Çelik Ağ Uygulaması:

Uraloğlu, ülke genelinde toplamda 4 milyon 596 bin 980 metrekare çelik ağ uygulaması yapıldığını, bu alanın yaklaşık 640 futbol sahası büyüklüğüne eşdeğer olduğunu söyledi. İstanbul 1. Bölge Müdürlüğü yol ağında Sakarya-Mekece Devlet Yolu’nda 30 bin metrekare, İzmir 2. Bölge Müdürlüğü ağında ise Denizli, Uşak, Muğla, İzmir ve Manisa illerinde toplamda 260 bin metrekare çelik ağ yapımı tamamlandığını kaydetti.

Trabzon ve Erzurum Bölgelerinde Yoğun Uygulama:

Trabzon 10. Bölge Müdürlüğü yol ağında 587 bin metrekare çelik tel ağ ve 693 bin metrekare halka ağ uygulaması yapıldı. Erzurum 12. Bölge Müdürlüğü yol ağında ise toplam 410 bin metrekare çelik ağ uygulaması gerçekleştirildi.

Bu önemli çalışmalar, Türkiye’nin farklı bölgelerinde yolların güvenliğini artırarak seyahat edenler için daha güvenli bir ulaşım sağlıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ