Trabzon’a Yeni Havalimanı Müjdesi: İhale Yapıldı, Temel Yakında Atılacak
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Trabzonlu siyasetçiler, bürokratlar ve iş insanlarıyla İller Bankası Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen iftar programında bir araya geldi. Programda Trabzon’a yapılan yatırımları değerlendiren Uraloğlu, 2002 yılından bu yana kentin ulaşım ve iletişim altyapısına 260 milyar liranın üzerinde yatırım gerçekleştirildiğini belirtti. Bölünmüş yol ve sıcak asfalt kaplamalı yol uzunluğunda önemli artış sağlandığını vurgulayan Uraloğlu, devam eden projeler hakkında da bilgi verdi.
Bölünmüş yol ve asfalt ağında büyük artış
Bakan Uraloğlu, Trabzon’da 2002 yılında 56 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğunun 266 kilometreye çıkarıldığını ifade etti. Bitümlü sıcak karışım kaplamalı yol ağının ise 89 kilometreden yaklaşık 559 kilometreye yükseldiğini söyledi.
Karadeniz Sahil Yolu’nun tamamlandığını hatırlatan Uraloğlu, Uzungöl Turizm Merkezi Yolu ve Tanjant Yolu gibi önemli projelerin de hizmete sunulduğunu belirtti. Avrupa’nın en uzun çift tüplü kara yolu tüneli olan Zigana Tüneli’nin inşa edildiğini ve Boztepe Tünelleri’nin de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla açıldığını kaydetti.
Kanuni Bulvarı ve Güney Çevre Yolu’nda çalışmalar sürüyor
Trabzon’da halen 23 kara yolu projesinin devam ettiğini açıklayan Uraloğlu, şehir içi trafiğine nefes aldıracak Kanuni Bulvarı’nda sona yaklaşıldığını söyledi. Trabzon-Maçka Yolu ve Trabzon Güney Çevre Yolu projelerinin de sürdüğünü belirtti.
Güney Çevre Yolu’nun iki etap halinde hayata geçirileceğini ifade eden Uraloğlu, özellikle Akçaabat-Arsin arasındaki yoğun şehir içi trafiği ile Sarp Sınır Kapısı’na yönelen ağır transit trafiğin bu projeyle ayrılacağını dile getirdi. Bu yatırımın hem şehir içi ulaşımı rahatlatacağını hem de bölgesel ticarete katkı sağlayacağını vurguladı.
Yeni havalimanı ve hızlı tren projesi
Bakan Uraloğlu, Trabzon ile Samsun arasını 2 saate düşürecek Samsun-Trabzon-Sarp hızlı tren demir yolu projesine de değindi. Bu proje ile Samsun’dan Artvin’e kadar tüm Karadeniz kentlerinin birbirine bağlanacağını ifade etti.
Trabzon Havalimanı’na ilişkin yeni projeyi de paylaşan Uraloğlu, 10 milyon yolcu kapasiteli terminal binası ve 3 bin metrelik piste sahip yeni bir havalimanının deniz dolgusu üzerine inşa edileceğini açıkladı. Projenin yatırım programına alındığını, ihalesinin yapıldığını ve yer tesliminin gerçekleştirildiğini belirten Uraloğlu, yakın zamanda temel atma çalışmalarının başlayacağını söyledi.
Yeni havalimanının Trabzon’u uluslararası havacılıkta daha güçlü bir konuma taşıyacağını ifade eden Uraloğlu, “Trabzon kalkınırsa Karadeniz yükselir, Karadeniz yükselirse Türkiye güçlenir” dedi.
Trabzon’daki yatırımlar ve projeler hakkındaki görüşlerinizi siz de paylaşabilirsiniz.





