Mustafa Bak: Rize’deki Meydan Siyasi Dönüşümün Habercisi

CHP Trabzon İl Başkanı Mustafa Bak, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Rize’de gerçekleştirdiği mitingin ardından dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Miting alanındaki yoğun katılımın önemli bir siyasi mesaj taşıdığını belirten Bak, Rize halkının ekonomik sorunlar ve geçim sıkıntısı nedeniyle iktidara tepki gösterdiğini savundu. “AK Parti’nin kalesi” olarak nitelendirilen Rize’de oluşan kalabalığın siyasi değişimin işareti olduğunu söyleyen Bak, halkın meydanlara zorla değil umutla geldiğini ifade etti.

Mustafa Bak: “Rize Tarihi Bir Kalabalığa Sahne Oldu”

CHP Trabzon İl Başkanı Mustafa Bak, Özgür Özel’in Rize mitingini yerinde takip ettiğini belirterek meydandaki atmosferin dikkat çekici olduğunu söyledi.

Bak, yalnızca miting alanının değil çevredeki sokaklar ve balkonların da dolduğunu ifade ederek, “Rize’de tarihi bir ana tanıklık ettik” dedi. Rize halkının ekonomik sorunlar nedeniyle tepkisini meydanda gösterdiğini savunan Bak, özellikle çay üreticilerinin yaşadığı sıkıntıların mitinge yansıdığını belirtti.

CHP’li Bak, “Halk emeğinin karşılığını alamadığı için oradaydı. Yoksulluk ve ekonomik sıkıntılar nedeniyle insanlar düzene tepki göstermek istedi” ifadelerini kullandı.

Özgür Özel Rize’den Seslendi: “Çayın Kilosu 40 Lira Olmalıdır”
Özgür Özel Rize’den Seslendi: “Çayın Kilosu 40 Lira Olmalıdır”
İçeriği Görüntüle

Miting sonrası sosyal medyada da geniş yankı oluşurken, katılım oranı ve meydandaki görüntüler siyasi tartışmaları beraberinde getirdi.

“AK Parti’nin Kalesinde Yükselen Bir Ses Var”

Mustafa Bak açıklamasında, uzun yıllardır AK Parti’nin güçlü olduğu Rize’de yaşanan yoğun katılımın önemli bir siyasi mesaj taşıdığını ileri sürdü.

Bak, “AK Parti’nin kalesi olarak bilinen Rize’de halk iktidara ‘kendine çeki düzen ver’ mesajı verdi” dedi. Özellikle ekonomik koşulların vatandaş üzerindeki etkisinin her geçen gün arttığını savunan CHP’li yönetici, mitingde oluşan kalabalığın değişim talebini gösterdiğini ifade etti.

Rize’deki mitingin CHP açısından önemli bir moral ve motivasyon oluşturduğunu belirten Bak, halkın geleceğe dair umut arayışında olduğunu söyledi.

Siyasi kulislerde ise Rize mitinginin Karadeniz’deki siyasi dengeler açısından nasıl bir etki oluşturacağı tartışılmaya devam ediyor.

“Kimseyi Zorla Meydana Getirmedik”

CHP Trabzon İl Başkanı Mustafa Bak, mitinge ilişkin “taşıma kalabalık” eleştirilerine de yanıt verdi. Katılımın tamamen gönüllülük esasına dayandığını ifade eden Bak, insanlara yalnızca ulaşım konusunda destek sağladıklarını söyledi.

Bak açıklamasında, “Kimseyi talimatla meydana getirmedik. Öğrencileri ya da memurları zorlamadık. Halk kendi iradesiyle oradaydı” ifadelerini kullandı.

CHP’nin kamu imkanlarını kullanarak insanları alanlara taşımadığını savunan Bak, vatandaşların ekonomik sorunlar nedeniyle değişim talebini meydanda ortaya koyduğunu ileri sürdü.

Miting sonrası sosyal medya platformlarında da katılıma ilişkin farklı yorumlar yapılırken, siyasi partiler arasında karşılıklı açıklamalar sürüyor.

“Halkı Neden Kaybettiklerini Düşünsünler”

Mustafa Bak açıklamasının sonunda siyasi rakiplerine de mesaj verdi. CHP’ye yönelik eleştiriler yerine halkın neden mevcut düzenden uzaklaştığının sorgulanması gerektiğini savunan Bak, iktidarın toplumdaki memnuniyetsizliği görmesi gerektiğini söyledi.

Bak, “Bize cevap yetiştirmeye çalışanlar, halkın neden meydanları terk edip CHP’ye yöneldiğini düşünmelidir” dedi.

Karadeniz’de gerçekleştirilen mitinglerin önümüzdeki süreçte siyasi gündemdeki etkisinin devam etmesi beklenirken, CHP’nin bölgedeki saha çalışmalarını artıracağı belirtiliyor.

Siz de Rize mitingi ve siyasi gündemle ilgili düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU