Başakşehir, İstanbul'da 27 Aralık'ta meydana gelen bir kaza, güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Olay, Başakşehir Süleyman Demirel Bulvarı'nda gerçekleşti.

Seyir halinde olan bir kamyonun sürücüsü, kör noktada bulunan Feridun Kaplaner adlı motorlu kuryeyi fark etmedi ve maalesef çarpma sonucu kaza meydana geldi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaralı kuryenin yaşamını yitirdiğini belirledi.

Kaza sonrasında kamyon şoförü, olay yerine gelen birçok kuryeden korktuğu gerekçesiyle kaza yerinden ayrılarak emniyete gidip teslim oldu.

Güvenlik kamerası görüntüleri kazanın nasıl meydana geldiğini gözler önüne seriyor. Görüntülerde, motorlu kuryenin kamyonun önüne geçerek yavaşladığı, ancak kamyon şoförünün kuryeyi fark etmediği ve kazanın kaçınılmaz bir şekilde gerçekleştiği anlar net bir şekilde görülüyor.

Yeni Müfredat Taslağı "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" Hazırlandı Yeni Müfredat Taslağı "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" Hazırlandı

Bu tür kazalar, trafik güvenliği ve özellikle kör noktalarda dikkatli olma gerekliliği hakkında bir kez daha uyarıcı nitelik taşıyor. Sürücüler, kör noktalara dikkat etmeli ve özellikle büyük araçların yanında güvenli bir şekilde seyahat etmelidir. Bu tür kazaların önlenmesi için trafik kurallarına ve güvenlik önlemlerine uymak büyük önem taşımaktadır.
TAKA/BİROL SANCAK

Editör: Doğukan ÖZKURT