Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Maçka’da 11 Ağustos 2017’de şehit edilen 15 yaşındaki Eren Bülbül’ü, şehadetinin 9. yıl dönümünde kabri başında andı.
Şehit Eren Bülbül’ün annesi Ayşe Bülbül ve yakınlarına başsağlığı dileklerini ileten Başkan Genç, kabir başında Kur’an-ı Kerim okunmasının ardından dualara eşlik etti.
“Bu Vatana Daima Sahip Çıkacağız”
Eren Bülbül ile aynı olayda şehit düşen Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik’i de rahmet ve minnetle anan Başkan Genç, şehitlerin hatıralarının milletin yüreğinde daima yaşayacağını söyledi.
Genç, “Bu vatan bize atalarımızın ve aziz şehitlerimizin emanetidir. Her bir karışı için aziz şehitlerimiz canlarını feda etmiştir. İyi ki varsınız, sizleri asla unutmayacağız. Şehitlerimizin emanetlerine de bu vatana da daima sahip çıkacağız” dedi.
37 Şehirden Şair Eren İçin Yazdı
Başkan Genç’in talimatıyla Trabzon Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı tarafından “İyi ki Varsın Eren” adlı şiir kitabı hazırlandı.
Türkiye’nin 37 farklı şehrinden şairlerin Eren Bülbül için kaleme aldığı şiirlerin yer aldığı kitap, şehadet yıl dönümünde hem kabri ziyaret edenlere hem de Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal tesislerinde vatandaşlara dağıtıldı.
Başkan Genç’in “Duruş” Şiiri de Kitapta
Kitapta Başkan Ahmet Metin Genç’in kaleme aldığı “Duruş” isimli şiir de yer aldı.
Genç, kitabın sunuş bölümünde, “Eren’in sevdası neyse bizim sevdamız da odur. Eren Bülbül gibi bayraklaşmış kahramanlarımızı asla unutmayacağız, unutturmayacağız. Hatıralarını hep canlı tutacak v
e gelecek kuşaklara aktaracağız” ifadelerini kullandı.
“Duruş”
Biz vatanı severiz, ana gibi, yar gibi.
Ateşi yakar bizi, alaz gibi har gibi.
Maçka’nın dağlarında hainin karşısına,
Dikildi Eren Bülbül çelikten duvar gibi.
Eren’le şehit düştü Ferhat Gedik Komutan.
Melekler gül dağıttı onlara tutam tutam.
İmanıyla ölümü korkutanlar olmasa,
Olur muydu bu toprak, bize yurt bize vatan?
Şehitlik kutsal makam, zamanı yok, yaşı yok.
Nice kahramanların mezarı yok, taşı yok.
Haykırdı Eren Bülbül, dedi ki; bu vatanın,
Düşmana verilecek bir tek çakıl taşı yok.








