Trabzon’un turizm, ticaret, kültür ve gastronomi değerlerini Mısır’da tanıtmak amacıyla Kahire’ye giden heyette Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu da yer aldı. Sarıalioğlu, Trabzon heyetiyle birlikte Türkiye’nin Kahire Büyükelçisi Salih Mutlu Şen’i ziyaret etti. Görüşmede Trabzon’un uluslararası alandaki tanıtımının güçlendirilmesi, Mısır ile ticari iş birliği olanaklarının geliştirilmesi ve iki ülke arasındaki kültürel ilişkilerin desteklenmesi ele alındı. Kahire programı kapsamında Trabzon Tanıtım Resepsiyonu ile ikili iş görüşmelerinin gerçekleştirilmesi planlanırken, şehrin turizm potansiyelinin ve yöresel değerlerinin Mısır’da daha geniş kitlelere tanıtılması hedefleniyor.

Başkan Sarıalioğlu Trabzon heyetiyle Büyükelçiliği ziyaret etti

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Trabzon’un Mısır’daki tanıtım programı kapsamında Kahire’de gerçekleştirilen diplomatik temaslara katıldı.

Trabzon heyetiyle birlikte Türkiye’nin Kahire Büyükelçisi Salih Mutlu Şen’i ziyaret eden Sarıalioğlu, gerçekleştirilen görüşmede Trabzon’un turizm, ticaret, kültür ve gastronomi alanındaki potansiyelinin uluslararası alanda tanıtılmasına yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Ziyarette Türkiye ile Mısır arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve Trabzon’un Mısır’daki görünürlüğünün artırılmasına yönelik temaslar öne çıktı.

Trabzon’un turizm ve ticaret potansiyeli ele alındı

Kahire’deki görüşmelerde Trabzon’un sahip olduğu turizm değerlerinin yanı sıra ticari fırsatları da gündeme geldi.

Trabzon’un uluslararası alandaki tanıtımına katkı sağlamak ve Mısır ile ticari iş birliği olanaklarını geliştirmek amacıyla gerçekleştirilen temaslarda kentin kültürel mirası ve gastronomik zenginlikleri de değerlendirildi.

Program kapsamında Trabzon’un farklı alanlardaki potansiyelinin Mısır’da daha güçlü şekilde anlatılması ve yeni iş bağlantılarının oluşturulması hedefleniyor.

Sarıalioğlu’ndan Büyükelçi Şen’e teşekkür

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Büyükelçi Salih Mutlu Şen’e gerçekleştirilen ziyaretin ardından değerlendirmede bulundu.

Sarıalioğlu, Büyükelçi Şen’in ev sahipliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Mısır’ın başkenti Kahire’de, Kahire Büyükelçimiz Sayın Salih Mutlu Şen’e misafir olduk. Nazik ev sahiplikleri, samimi sohbetleri ve misafirperverlikleri dolayısıyla Büyükelçimize gönülden teşekkür ediyorum. Kendilerine çalışmalarında başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

“Trabzon Kahire’yle Buluşuyor” programı düzenlenecek

Trabzon Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası ile Trabzon Ticaret Borsası iş birliğinde “Trabzon Kahire’yle Buluşuyor” programı gerçekleştirilecek.

Program kapsamında Trabzon Tanıtım Resepsiyonu ile ikili iş görüşmeleri düzenlenecek.

Trabzon’un turizm değerlerinin, ticari fırsatlarının, kültürel mirasının ve yöresel lezzetlerinin Mısır’da tanıtılması planlanırken, iki şehir ve iki ülke arasındaki ekonomik ve kültürel ilişkilerin güçlendirilmesi hedefleniyor.

Trabzon’un gastronomi değerleri de Kahire’de tanıtılacak

Kahire programının önemli başlıklarından birini de Trabzon’un yöresel lezzetleri oluşturuyor.

Trabzon’un yalnızca doğal ve tarihi değerleriyle değil, gastronomi kültürüyle de tanıtılması amaçlanıyor.

Düzenlenecek resepsiyon ve iş görüşmelerinde şehrin farklı alanlardaki zenginliklerinin bir bütün halinde anlatılması hedeflenirken, Mısır’daki sektör temsilcileriyle kurulacak temasların turizm ve ticaret ilişkilerine katkı sunması amaçlanıyor.

Trabzon heyeti Kahire’de bir araya geldi

Mısır’da Trafik Kültürü Şaşırtıyor: Kahire Sokaklarında Farklı Düzen
Mısır’da Trafik Kültürü Şaşırtıyor: Kahire Sokaklarında Farklı Düzen
İçeriği Görüntüle

Türkiye’nin Kahire Büyükelçisi Salih Mutlu Şen’e gerçekleştirilen ziyarete Trabzon’dan geniş bir heyet katıldı.

Heyette Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon Vali Yardımcısı Ali Yılmaz, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkut Çelebi ve Trabzon Ticaret Borsası Başkanı Eyyüp Ergan yer aldı.

Meclis Başkanı Enver İskenderoğlu, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Sürmene Belediye Başkanı Hüseyin Azizoğlu, Köprübaşı Belediye Başkanı Ali Aydın ve Dernekpazarı Belediye Başkanı Mehmet Aşık da ziyarete katıldı.

Trabzonspor Başkan Yardımcısı Derviş Köz ve beraberindeki heyet de Büyükelçilikte gerçekleştirilen görüşmede hazır bulundu.

Hedef ekonomik ve kültürel ilişkileri güçlendirmek

Kahire’de gerçekleştirilecek programla Trabzon ile Mısır arasında farklı alanlarda yeni bağlantılar kurulması hedefleniyor.

Trabzon’un turizm potansiyelinin daha geniş kitlelere tanıtılması, iş dünyası arasında yeni temasların geliştirilmesi ve kültürel değerlerin uluslararası platformda öne çıkarılması programın temel amaçları arasında bulunuyor.

Trabzon Tanıtım Resepsiyonu ve ikili iş görüşmelerinin de bu doğrultuda şehrin Mısır’daki tanıtımına katkı sunması amaçlanıyor.

Kaynak: OF BELEDİYESİ BASIN BÜLTENİ