Bahçeli’de Sadece Futbol Sahası Değil, Gelecek İnşa Ediliyor

Gümüşhane’nin merkez Bahçeli Beldesi’nde yapımı devam eden futbol sahası projesi, küçük belediyelerin yatırım süreçlerinde karşılaştığı zorlukları bir kez daha gündeme taşıdı. Bahçeli Belediye Başkanı Çetin Rıza Tanış, zorlu coğrafi koşullar, yüksek maliyetler ve sınırlı bütçelerle mücadele ederek projeyi hayata geçirmeye çalıştıklarını belirtti. Futbol sahasının yalnızca bir spor yatırımı olmadığını vurgulayan Tanış, “Dağları delerek yatırım yapıyoruz” sözleriyle sürecin zorluklarına dikkat çekti.

Futbol Sahasının Arkasında Büyük Bir Mücadele Var

Bahçeli Belediyesi tarafından yapımı sürdürülen modern futbol sahası projesinde çalışmalar aralıksız devam ediyor. Ancak projenin perde arkasında ciddi lojistik ve mali mücadelelerin yaşandığını ifade eden Belediye Başkanı Çetin Rıza Tanış, vatandaşların çoğu zaman yalnızca ortaya çıkan eseri gördüğünü söyledi.

Tanış, yatırımın hayata geçirilebilmesi için öncelikle dağlık arazi yapısının uygun hale getirilmesi gerektiğini belirterek, kayaların kırıldığını, zemin düzenlemeleri yapıldığını ve geniş çaplı hafriyat çalışmaları yürütüldüğünü dile getirdi. Bu süreçlerin hem zaman hem de maliyet açısından projeyi zorlaştırdığını kaydetti.

Zorlu Coğrafya Maliyetleri Katlıyor

Gümüşhane’nin coğrafi yapısının yatırım maliyetlerini doğrudan etkilediğini ifade eden Başkan Tanış, aynı projenin farklı bölgelerde çok daha düşük maliyetlerle gerçekleştirilebildiğini söyledi.

Tanış, “Coğrafya değiştikçe maliyet de emek de değişiyor” diyerek, yatırım öncesi yapılan hazırlık çalışmalarının bazen asıl projeden daha fazla kaynak gerektirdiğini vurguladı. Zemin hazırlığı için harcanan zaman ve bütçenin, diğer projelerin ertelenmesine veya yeni finansman arayışlarına neden olduğunu belirtti.

Mevsim Şartları İş Gücünü Ve Giderleri Artırıyor

Bahçeli Beldesi’nde iklim şartlarının da yatırım süreçlerini zorlaştırdığını belirten Başkan Tanış, bölgede yılda yaklaşık altı ay aktif çalışma yapılabildiğini söyledi. Bu nedenle kaybedilen zamanı telafi etmek için iş gücü ve saha araçlarının artırılması gerektiğini ifade etti.

Tanış, çalışmaların kısa sürede tamamlanabilmesi adına personel ve ekipman sayısını artırmak zorunda kaldıklarını belirterek, bunun da maliyetleri iki katına kadar yükselttiğini dile getirdi. Oluşan ek maliyetlerin büyük bölümünün belediyenin öz kaynaklarından karşılandığını kaydetti.

Ankara’ya Denk Ödenek Çağrısı

Küçük belediyelerin yerel kalkınmada önemli bir görev üstlendiğini vurgulayan Başkan Tanış, merkezi yönetimin destek mekanizmalarını gözden geçirmesi gerektiğini söyledi. Özellikle denkleştirme ödeneklerinin artırılmasını talep eden Tanış, mevcut sistemin küçük belediyeler için yetersiz kaldığını ifade etti.

Tanış, yılda iki kez verilen denkleştirme ödeneklerinin en az dört kez ödenmesi gerektiğini belirterek, coğrafi şartlara göre adil bir değerlendirme yapılmasının önemine dikkat çekti. Taleplerinin ayrıcalık değil, eşit şartlarda hizmet üretme isteği olduğunu söyledi.

“Küçük Yerleşimlere Yapılan Her Yatırım Türkiye’ye Yapılır”

Futbol sahasının tamamlanmasıyla birlikte Bahçeli’deki gençlerin modern bir spor tesisine kavuşacağını belirten Başkan Tanış, projeye destek veren Spor Toto Teşkilat Başkanı Dr. Mehmet Ata Öztürk ile Gümüşhane Milletvekilleri Musa Küçük ve Celalettin Köse’ye teşekkür etti.

Bayburt'ta sınav güvenliği hazırlıkları değerlendirildi
Bayburt'ta sınav güvenliği hazırlıkları değerlendirildi
İçeriği Görüntüle

Eğitimden spora, sosyal yaşamdan ekonomik kalkınmaya kadar birçok alanda yatırımların süreceğini belirten Tanış, küçük yerleşim yerlerine yapılan yatırımların yalnızca o bölgeye değil, ülkenin geleceğine hizmet ettiğini vurguladı. Tanış, “Bir beldeye yapılan yatırım ilçesine, iline ve nihayetinde ülkesine katkı sağlar. Bu nedenle küçük yerleşim yerlerinde gerçekleştirilen her proje aslında Türkiye’nin geleceğine yapılan yatırımdır” dedi.

Bahçeli’de yapımı süren futbol sahası projesi, yalnızca spor alanı kazandırmanın ötesinde, kırsal bölgelerde yaşam kalitesini artırmayı ve gençlere yeni fırsatlar sunmayı hedefleyen önemli yatırımlar arasında yer alıyor.

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU