Daha önce Araklı’da hakimlik yapan Yargıtay Üyesi  Hayati Kaynar, Yargıtay üyesi Ahmet Sezer, Ankara Adliyesi 11.Ağır Ceza Mahkemesi başkanı Uğur İrici, Ankara Batı Adliyesi Cumhuriyet savcısı Araklılı Mustafa Kemal Delimehmet, Etimesgut Kayakamı Araklılı Naci Akaş, Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Üyesi Av. Uğur Kızılca, İş insanı Necmi Çebi yemeye katılan isimler oldular.

KTÜ’DE NEDEN KADIN REKTÖR OLMASIN?

2020 yılında KTÜ rektörlüğüne Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile atanan Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı bu görevi Süleyman Baykal’dan teslim almıştı. Çuvalcı'nın da görev süresi bu yıl doluyor. KTÜ’de de, yeni atanacak rektör kim olacak merakı var. Çuvalcı’nın tekrar göreve devam edeceği yönünde bir eğilim var. Uzun zamandır KTÜ’de kadın rektör hatta kadın rektör yardımcısı olmadı? Oysa Türkiye’nin ilk kadın rektörü Ayşe Saffet Rıza Alpar.. Karadeniz Teknik Üniversitesi rektörlüğü görevinde bulunan Ayşe Saffet Rıza Alpar Balkan Savaşı'nda İşkodra kalesini savunurken 30-31 Ocak 1913'te şehit olan Müşir Hasan Rıza Paşa'nın kızı aynı zamanda. İlk Türk kadın kimyacılarındandır. 20 Mayıs 1955 tarihinde kurulan ve 1963 yılında eğitim-öğretime başlayan Karadeniz Teknik Üniversitesinde ikinci bir kadın rektör neden olmasın? Bu durumu Orman Fakültesinden öğretim üyesi Prof. Dr. Hülya Kalaycıoğlu’na sorduk. Gümüşhaneli hemşerimiz acaba aday olur mu? Hülya hocamız bu aralar kendini etkinliklere adamış yoğun bir tempo içinde adaylık konusuna şimdilik hiçbir yorum yapmadı..

Trabzon Havalimanı Dış Hatlar Terminali ve CİP Salonunda İnşaat Çalışmaları Hızla Devam Ediyor Trabzon Havalimanı Dış Hatlar Terminali ve CİP Salonunda İnşaat Çalışmaları Hızla Devam Ediyor

TRABZON’DA GÜNDEM TURİZM

AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr.Sezgin Mumcu geçen hafta “Trabzon Medya Buluşması Gündem Turizm” başlığı ile önemli bir buluşmaya ev sahipliği yaptı. Trabzon Medya Temsilcileri ile parti il binasında buluşan Mumcu Turizm ile ilgili bu kez de gazetecileri dinleyerek onların görüş ve önerilerini not etti. Bu son derece önemli ve kıymetli bir davetti kendisini ve ekibini kutluyoruz. Turizm Trabzon için olmazsa-olmaz bir konuma sahip. Binlerce insan her yıl dört gözle sezonun açılmasını bekliyor. Çünkü çok önemli bir istihdam barındıran turizm sektörü şehrimizin-bölgemizin ve ülkemizin tanıtımı için de büyük bir fırsat yaratıyor. Turizm konusunda en çok hassasiyet göstermesi gereken kesimlerin başını da gazeteciler çekiyor. Gazetecilerde hem bilgi sahibi olmalı hem de edindikleri deneyim ve birikimleri ilgili kurumlara aktarabilmeli. İl Başkanı Mumcu’nun gösterdiği hassasiyeti Trabzon İl Müdüründen de bekliyoruz. Trabzon İl Kültür Turizm İl Müdürü Tamer Erdoğan’da gazetecilere yönelik böyle bir organizasyon yapabilir

SOKAK HAYVANLARINA NE YAPILMALI?

MetroPOLL Araştırma'nın Kurucusu ve Yöneticisi Özer Sencar, sokak hayvanlarına yönelik daha önce yaptıkları bir anket çalışmasını paylaştı ve bu çalışmada ''Sokak hayvanlarıyla ilgili ne yapılmalı?'' sorusu soruldu. Katılımcıların yüzde 78,6'sı 'Barınaklara alınmalı'' yanıtını verdi. Ankete katılanların yüzde 16,9'u ise 'Sokakta bakılmalı/beslenmeli'' yanıtını verirken 'Uyutulmalı diyenlerin oranı 2,7'de kaldı. Seçmenlerin siyasal parti tercihleriyle ilişkili olarak yayınlanan ankette sokak köpeklerinin 'barınaklara alınması' yanıtını verenler; AK Parti'de yüzde 73,9, CHP'de yüzde 81,4, MHP'de yüzde 74,7, İYİ Parti'de yüzde 83,9, DEM Parti'de ise yüzde 77,7 olarak ölçümlendi. ''Sokakta bakılmalı/beslenmeli'' yanıtını veren seçmenlerde ise AKP yüzde 23, CHP'de yüzde 15,1, MHP yüzde 20,8, İYİ Parti yüzde 11,4, DEM Parti yüzde 20,3 olarak kaydedildi. ''Uyutulmalı'' yanıtını verenlere bakıldığında ise siyasal tercihlerine göre AK Parti'de yüzde 2,4, CHP'de yüzde 1,5, MHP'de yüzde 3,9, İYİ Parti'de yüzde 3.4, DEM Parti'de yüzde 0,8 olarak görüldü.

AYAR’A TEBRİK VE BAŞARILAR

31 Mart yerel seçimlerinde bir ayağı Trabzon’da olan MHP İstanbul Milletvekili Dr.Hayati Arkaz MHP’nin Trabzon’da başarılı olmasında pay sahibi olan MHP Trabzon İl Başkanı Ömer Ayar’ı tebrik etti. İYİ Parti üyesi iken TBMM genel kurulunda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin elini öpmesiyle gündem olan Arkaz Devlet Bahçeli'nin davetini kabul ederek 14 Ağustos 2018 tarihinde İYİ Parti'den istifa ederek MHP'ye katılmıştı.

MHP İstanbul milletvekili ve Arkaz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hayati Arkaz Meclis çatısı altında da sevilen-sayılan bir isim. MHP Trabzon İl Başkanı Ömer Ayar gerek yerel seçim öncesi gerek yerel seçim sonrası duruşu-başarılı çalışmaları ve camiada birlik ve beraberliğin sağlanması noktasında gösterdiği çaba ile hem MHP Genel Merkezinden hem de vekillerden takdir görüyor.

KITALAR ARASI 4 DAKİKA

Trabzonlu hemşehrimiz, Üsküdar’ın önceki belediye başkanı Hilmi Türkmen, kıtalar arsına 4 dakikada geçiş yaptı. Marmaray ile deniz altından Asya Kıtasından, Avrupa Kıtasına 4 dakikada geçen Türkmen, hizmetleri için de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti. Türkmen, “Anadolu’dan Avrupa’ya denizin altından geçmek 4 dakika, teşekkürler büyük usta” dedi.

T.C.G. FATİH MİSAFİRİYDİ

Trabzon’un Sürmene ilçesinde T.C.G. Fatih F 242 fırkateyni misafir oldu. Sürmene’de konuşlu olan 9. Üs’e gelen fırkateyni ilçe belediye başkanı Hüseyin Azizoğlu ziyaret etti. Azizoğlu, “Ulusal ve uluslararası sularda onurlu görev  icra eden fırkateyn ekibi ilçemize misafir oldu. Hoş geldiniz” dedi.

AZAK AİLESİNİN ACI GÜNÜ

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti üyesi bir dönem de gazetecilik yapan Arif Azak, babasını kaybetmenin acısını yaşadı. Azak’ın babası Kenan Azak için dün öğle namazında İskenderpaşa Camiinde cenaze namazı kılındı. Azak’ın cenazesi kılınan namazın ardından Bostancı’daki aile kabristanlığında toprağa verildi. Azak ailesinin acısını paylaşıyoruz.

GAZİYE SON GÖREV

Kıbrıs Gazisi Şükrü Muradoğlu hayatını kaybetti. Muradoğlu için Vakfıkebir ilçesi merkez eski camiinde cenaze namazı kılındı. Trabzon Valisi Aziz Yıldırım’da cenazeye katılarak Muradoğlu ailesine baş sağlığı dileklerini iletti. Şükrü amcamızın mekanı cennet olsun.

Kaynak: HABER MERKEZİ