Emeklilere Maaş Gibi Promosyon Geliyor! SGK Uzmanı Duyurdu: O Rakamlara Kadar Çıkabilir Emeklilere Maaş Gibi Promosyon Geliyor! SGK Uzmanı Duyurdu: O Rakamlara Kadar Çıkabilir

KDK'nın aldığı kararla, 2017 yılında engelli aracı olarak tescil edilen ve 2017-2020 yılları arasında ÖTV ve MTV ödemiş olan kişilere, belirli şartlar dahilinde bu bedellerin geri ödenmesine karar verildi. Geri ödeme tutarı 146.856 TL'ye kadar ulaşabiliyor.

KDK'nın açıklamasına göre 2017 yılında engelli aracı olarak kaydedilen ve tescil edilen kişiler bu haktan yararlanabilecek. Başvuruların 02/06/2021 tarihine kadar yapılmış olması gerekiyor.

ONLARA GERİ ÖDEME GELİYOR

Başvurana 146.856 TL para iadesi yapılacak! KDK o paraları tek tek geri ödeyecek.

Başvuruda bulunan kişilerin 2017 yılında sağ obstetrik brakial pleksus felci rahatsızlığına sahip olduklarını belgelemeleri gerekiyor. Ayrıca Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan incelemede 2017-2018-2019 ve 2020 yıllarında alınan raporların ilgili istisnadan yararlanmaya uygun olmadığına dair iddiaların bulunması gerekiyor.

Ödenen ÖTV ve MTV miktarının tüm gecikme ve ziya cezalarıyla birlikte geri iadesini talep etmeleri durumunda KDK'nın bu talebi onayladığı belirtiliyor. Bu karar benzer sorunlar yaşayan diğer kişilere de yol gösterici olacak. Aynı durumu yaşayan diğer kişiler de ödedikleri ÖTV ve MTV miktarlarını geri iade alma hakkına sahip olacak.

Kaynak: HABER MERKEZİ