1959 yılında ilkokul 5'inci sınıftayken okuduğu 'Ege'nin Dibi' isimli kitabın, kitap sevgisinin başlangıcı olduğunu belirten Demiröz, 12 yaşındayken okuduğu 'Ay'a Yolculuk' kitabıyla astronomiye ilgi duymaya başladığını söylüyor. Zamanla astronomi içerikli sayısız kitabın kütüphanesinde yer aldığını belirten Demiröz, "Ruhumu en fazla dinlendiren dini ve astronomi kitaplarıdır," diyerek sosyoloji, tarih, psikoloji, felsefe ve dünya klasiklerinden de birçok eseri okuduğunu bildiriyor.

MHP Trabzon'dan Sağlık Çalışanlarına Destek Ziyareti MHP Trabzon'dan Sağlık Çalışanlarına Destek Ziyareti

Demiröz, kitapların paradan daha değerli olduğunu ifade ederek, "Saman kağıdına yapılmış 10 sayfalık bir kitap, değer bakımından paradan daha önemli, daha kıymetlidir. Kitap, parayla değerlendirilecek ya da parayla değeri ölçülebilecek bir şey değildir. Kitap beynin kardeşi, aklın arkadaşıdır," diyor.

Okuduğu kitapların isimlerini, yazarlarını ve detaylarını ajandasına kaydeden Demiröz'ün bu titiz kaydı, onun kitaba olan sevgisinin ve saygısının bir göstergesi. Kendi evinde oluşturduğu kütüphanede din, astronomi, tarih, psikoloji, felsefe ve dünya klasiklerinden eserlerle dolu raflar, onun kitap okuma sevgisinin kanıtı olarak parlıyor.
Ahmet Demiröz, kitap sevgisiyle örnek bir kişilik olarak Bayburt'taki gençlere ve tüm kitapseverlere ilham kaynağı olmaya devam ediyor.
TAKA/NEZİHA ÇAKIROĞLU

Editör: Birol Sancak