Operasyonda ayrıca sigara imalatında kullanıldığı belirtilen elektronik ve manuel sarma makineleri, kompresör ve jeneratör bulundu. Bayburt İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince kaçakçılık faaliyetlerinin önlenmesine yönelik gerçekleştirilen çalışma kapsamında K.C., A.C. ve İ.C. isimli 3 şüpheli hakkında Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu kapsamında adli işlem başlatıldı.
Operasyonda 38 kilogram açık tütün bulundu
Bayburt İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, kaçakçılık faaliyetlerinin önlenmesine yönelik operasyon gerçekleştirdi.
Yapılan çalışmada 38 kilogram açık tütün ele geçirildi. Operasyonda ayrıca 12 bin 400 boş makaron ile 5 bin 840 dolu makaron bulundu.
Böylece ele geçirilen makaron sayısının toplam 18 bin 240 olduğu belirtildi.
Sigara sarma makineleri de ele geçirildi
Operasyon kapsamında yalnızca tütün ve makaronlara değil, sigara imalatında kullanıldığı belirtilen çeşitli ekipmanlara da el konuldu.
Ekiplerin çalışmasında 1 elektronik sigara sarma makinesi, 6 manuel sigara sarma makinesi, 1 kompresör ve 1 jeneratör ele geçirildi.
Ele geçirilen malzemelerle ilgili inceleme başlatıldı.
3 şüpheli hakkında işlem yapıldı
Operasyonun ardından K.C., A.C. ve İ.C. isimli 3 şüpheli hakkında adli tahkikat başlatıldı.
Şüpheliler hakkında Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu kapsamında işlem yapıldığı bildirildi.




