Ülkedeki alım gücünün azalması ve kurbanlık fiyatlarındaki ciddi artışlar nedeniyle büyükbaş kesimlerinde yaklaşık yüzde 20, küçükbaş kesimlerinde ise yüzde 10 civarında bir azalış öngördüklerini belirten Bayraktar, bu yıl toplamda yaklaşık 3 milyon 180 bin kurbanlık hayvan kesileceğini tahmin ettiklerini dile getirdi.

Trabzon'da Kent Lokantası'nda Tarihi Kalkanoğlu Pilavı İkram Edildi Trabzon'da Kent Lokantası'nda Tarihi Kalkanoğlu Pilavı İkram Edildi

Kurbanlık hayvan fiyatlarına ilişkin verileri paylaşan Bayraktar, büyükbaş hayvanlarda ortalama fiyatların 75 bin lira ile 250 bin lira, küçükbaş hayvanlarda ise 8 bin lira ile 25 bin lira arasında değişeceğini aktardı. Canlı ağırlık fiyatlarının ise kilogram başına büyükbaş hayvanlarda 200 lira ile 300 lira, küçükbaş hayvanlarda ise 180 lira ile 300 lira arasında olacağını tahmin ettiklerini söyledi.

Bayraktar, fiyatların geçen yıla göre büyükbaşta yüzde 68,8, küçükbaşta ise yüzde 88,4 oranında artış gösterdiğini belirterek, canlı kilogram fiyatlarının İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük illerde 250 lira ile 300 lira arasında değiştiğini açıkladı.

Genel olarak değerlendirildiğinde büyükbaş hayvanların canlı kilogram fiyatının 248 lira, küçükbaş hayvanların ise 244 lira olduğunu ifade eden Bayraktar, bu fiyatların geçen yıla kıyasla önemli bir artış gösterdiğini dile getirdi.

Muhabir: BİROL SANCAK