Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dar gelirli vatandaşlara bayram öncesi bir nebze olsun nefes aldırarak, ekonomik zorlukları hafifletmek amacıyla destek ödemelerini erkene çekiyor.

Her ayın 15 ile 31'innde yapılan destek ödemeleri, Kurban Bayramı nedeniyle daha erken bir tarihte yatırılacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan bu destek yardımına başvurular, e-devlet üzerinden kabul ediyor ve bakanlık tarafından onaylandıktan sonra ödemeler hesaplara yatırılıyor.

Yurt Dışı Çıkış Harcı 150 TL'den 500 TL'ye Çıkarıldı! Muaf Olanlar Açıklandı Yurt Dışı Çıkış Harcı 150 TL'den 500 TL'ye Çıkarıldı! Muaf Olanlar Açıklandı

Dar gelirli aileler için düzenlenen sosyal destek programları, Türkiye'nin her köşesindeki ailelere umut olmaya devam ediyor.

Bu programlar, sadece bir kişinin başvurusuyla bile aileye ulaşarak, maddi sıkıntıları hafifletmek için hayata geçiriliyor.

Bayram öncesi yapılan yardımlar kapsamında, dar gelirli ailelere 1250 TL tutarında destek ödemesi sağlanacak.

Başvurular, hane gelirine ve hanedeki kişi sayısına dayalı olarak değerlendirilerek, asgari ücretin üçte birinden fazla gelire sahip olmayan ailelere verilecek.

Bu destek ödemesi, dar gelirli vatandaşlara bayram öncesi bir nebze olsun nefes aldırarak, ekonomik zorlukları hafifletmek için hayata geçirildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ