İstanbul’dan Anadolu’nun yakın bir şehrine gidiş-dönüş için 4 kişilik bir ailenin otobüs maliyeti 12 bin TL'yi buluyor. Aynı güzergah için uçak bilet ücretleri ise 40 bin TL'yi geçiyor. Beş günlük araç kiralama masrafı ise akaryakıtla birlikte 30 bin TL'ye çıkıyor.

Ortahisar’da İlk Halk Ekmek Projesi Hizmete Başladı Ortahisar’da İlk Halk Ekmek Projesi Hizmete Başladı

Türkiye gazetesinin haberine göre, Ramazan Bayramı’nda aynı güzergahlara verilen bilet fiyatları ile bugünkü fiyatlar arasında önemli bir artış yaşandı. 30 Mart 2024 tarihinde İstanbul-Konya arası otobüs bileti kişi başı 900 TL iken, bugün bu fiyat 1.200 TL’ye yükselmiş durumda.

Otobüs şirketi yetkilileri, fiyatlardaki artışın akaryakıt ücretlerinden kaynaklanmadığını belirtiyor. Yetkililer, "Ramazan Bayramı'nda böyle bir yoğunluk yaşamadık. Kurban Bayramı daha hareketli geçiyor. Fiyatlarda kısmen bir artış var. Bunun sebebi yoğunluk nedeniyle daha fazla ek sefer koymamız. Her ek sefer için otobüs kiralamak ve ayrıca şoför ile muavine de ödeme yapmak zorundayız" açıklamasında bulundu.

Bayram tatilinde seyahat etmeyi planlayan aileler için bu artışlar, ulaşım masraflarını önemli ölçüde artırmış durumda. Bu nedenle, tatil planlarını yaparken bu masrafları göz önünde bulundurmak büyük önem taşıyor.

Kaynak: KARAR