İlave Seferler ve Vagonlarla Kapasite Artışı

Bakan Uraloğlu, Ankara-İstanbul ve Ankara-Konya parkurlarında ilave YHT setlerinin sefere koyulduğunu belirtti. Bu ilave seferlerle toplamda 9.660 kişilik ek kapasite artışı sağlandı. Ayrıca, ana hat ve bölgesel trenlere 14-23 Haziran tarihleri arasında 280 vagon ilavesi yapılarak 15.800 kişilik ek kapasite sağlanacak.

Günlük 40 Bin Yolcu Bekleniyor

Uraloğlu, bayram süresince YHT'lerle günlük ortalama 40 bin yolcunun seyahat etmesinin beklendiğini ifade etti. Ayrıca, yüksek hızlı trenlerin yanı sıra ana hat ve bölgesel trenlere de talebin arttığını ve günde yaklaşık 32 bin yolcuya hizmet verildiğini vurguladı.

Tedbirlerin Alındığı Hatlar

TBMM'de Yumruklu Kavga! AK Partili Vekil Karaismailoğlu'ndan DEM Partili Vekile Saldırı TBMM'de Yumruklu Kavga! AK Partili Vekil Karaismailoğlu'ndan DEM Partili Vekile Saldırı

Bakan Uraloğlu, Marmaray, Başkentray trenleri ve İstanbul'daki metro hatlarında da gerekli tedbirlerin alındığını ve bayram süresince ücretsiz hizmet verileceğini belirtti.
Kurban Bayramı tatili süresince, vatandaşların seyahatlerini kolaylaştırmak ve talebi karşılamak için yapılan bu önlemler, yoğun seyahat dönemlerindeki ulaşımın verimliliğini artırıyor.

Kaynak: İNTERNETHABER