Muhalefet kanadında ise erken seçim çağrıları devam ediyor.  İktidar ve muhalefetin bu polemiği bir yana sokağa çıkan gazetemiz Giresunlulara, 'Genel siyaset ve yerelde en iyi siyasetçi kim' diye anket yaptı. Çeşitli yanıtların geldiği sokaktan notlar: 

MEMLEKETE SAHİP ÇIKACAĞIZ

ALİ ÇAĞLAYAN: "Herkes kendine çalışıyor,  hiçbirinin bir faydası yok. Memlekete sahip çıkmıyorlar. Ama biz sahip çıkmak zorundayız.

ŞENLİKOĞLU BAŞARILI

ZEYNEP YILMAZ: Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu' nu başarılı buluyorum, çok çalışıyor. Çocuklarım işsiz,  onları iş sahibi ederse çok daha memnun olurum.

SOSYO-EKONOMİK AÇIDAN ÇOK GERİ KALDIK

MUSTAFA AYDIN: Ne yerelde ve genelde hiçbirini başarılı bulmuyorum. Kendileriyle hiç bir diyalog kuramıyoruz, nasıl başarılı bulabilirim? Sosyo-ekonomik açıdan çok geri kaldık.

KUTUPLAŞTIK

MEHMET ÖZER: Bugünün siyasetçilerinin yorumlamak istemiyorum. Dili bozuk siyaset yapıyorlar bunun olmaması gerek. Bizi idare edenlerin bize örnek olması gerek ama tam tersi; biz onlara örnek oluyoruz. Kutuplaştık, daha ne dememi bekliyorsunuz?

TUNCAY OFLU:  2016 yılında Erdoğan derdim. Ancak başkanlık sisteminden sonra fikrim değişti. Sen iyi olabilirsin ama senden sonra gelecekler içinde kefil misin? Başkanlık sistemi saltanat sistemi yanlış buluyorum. Zaten oylamada hayır demiştim.

HATİCE TURAN: Hepsi aynı hiç birinin diğerinden farkı yok. Hepsine kırgınım seçim zamanı onunla görüşeceğim.

ERTAN GÜRKAN: Recep Tayyip Erdoğan başka tanımıyorum.

CEMAL KURT: İnsanları ikna bakımından sonraki iktidar, hizmet bakımından yapılan işlere bakarım. Ne yaptı ki ona bakarım; kaç tane baraj, kaç tane havaalanı, kaç tane liman,  kaç kilometre sulama bentleri yapmış ona bakarım.  GAP Projesi için çivi çakılmadı daha neyin dalgasını buluyorlar?"

SEDAT KARAKAYA

Editör: TE Bilisim