İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın 2022 yılını Afet Tatbikat Yılı ilan etmesi kapsamında Trabzon Üniversitesi Şalpazarı Meslek Yüksekokulu öğrencileri tarafından yangın, Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer (KBRN) ve Kentsel Arama Kurtarma olmak üzere üç aşamalı "Afet Tatbikatı" gerçekleştirildi.

Beşikdüzü'ndeki Eski Karayolları Hizmet Binasındaki tatbikata Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, Beşikdüzü Kaymakamı Ferhat Vardar, Beşikdüzü Belediye Başkan Vekili Kamuran Kahyaoğlu, Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, Trabzon Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atilla Çimer, Şalpazarı Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Dönüş Gençer, Beşikdüzü Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ertuğrul Karoğlu, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

93 ÖĞRENCİ KATILDI

Birbirinden bağımsız olarak gerçekleşen ve 93 öğrencinin katıldığı tatbikatlarda bir komuta merkezi oluşturularak sırasıyla yangın, KBRN ve Kentsel Arama Kurtarma tatbikatları gerçekleştirildi.

Tatbikat sırasında olay yerinden çıkarılan kazazedeler Ulusal Medikal Kurtarma Ekiplerine (UMKE) teslim edildi.

KRİZ YÖNETİMİNİN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKİLDİ

Tatbikat sonunda değerlendirme yapan Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, global olarak dünyada iklim değişikliği sonucu değişik şekillerde afetler yaşandığını belirterek, “Ülkemizde bu afetlerin yaşanabileceği bir coğrafyada bulunmaktadır. O bakımdan özellikle son yıllarda afet yönetimi konusunda önemli gelişmeler ortaya çıkmış ve buna bağlı olarak da olası afetlere ve risklere karşı tedbirler bağlamında değişik çalışmalar yapılmıştır ve yapılmaya devam etmektedir. Üniversitemizin Şalpazarı Meslek Yüksekokulu Acil Durum ve Afet Yönetimi ile Sivil Savunma ve İtfaiyecilik programı öğrencileri, Trabzon Valiliğimizin İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Büyükşehir Belediye Başkanlığımızın İtfaiye Daire Başkanlığı, İl Sağlık Müdürlüğümüzün desteği, Beşikdüzü ve Şalpazarı ilçelerimizdeki yerel yöneticilerimizin de katkısıyla bugün burada güzel bir tatbikat gerçekleştirdik. Tabi ki Allah ülkemizi afetlerden korusun. Ülkemiz ve bütün dünya tüm afetlerden ve risklerden uzak dursun. Afet durumlarıyla karşı karşıya kalındığı zaman da her zaman başarılı müdahalelerle kriz ve risk yönetiminde can ve mal kaybının en aza indirilmesi temennimizdir.” dedi.

Risk durumlarında ve afetlere karşı ortak kriz yönetiminin önemini gösteren başarılı bir tatbikat gerçekleştirildiğine vurgu yapan Aşıkkutlu, ortaklaşa gerçekleşen tatbikatta emeği geçen paydaşlara ve Şalpazarı Meslek Yüksekokulu idarecilerine ve öğrencilerine teşekkürlerini iletti.

Editör: TE Bilisim