Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, vatandaşların huzur ve güvenliğin sağlanmasına yönelik son bir haftalık dönemde yapılan asayiş uygulamalarında toplam 3 bin 510 kişi hakkında işlem yapıldığı kaydedildi.

Yapılan uygulamalar kapsamında, FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yönelik çalışmalarda 9 kişinin yakalandığı, adli makamlara çıkarılan şahıslardan 4'ünün dosya kapsamında Giresun, Malatya, İstanbul ve Ankara illerine sevk edildiği, 1 kişinin adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı, diğer şüphelilerin gözaltı işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

Bu soruşturma kapsamında daha önce gözaltında bulunan 9 askeri personelden 2'sinin çıkarıldığı adli makamlarca tutuklandığı, 6'sının adli kontrol şartıyla, birinin de savcılıkça serbest bırakıldığı aktarıldı.

İl genelinde yapılan asayiş denetim ve kontrollerinde ise toplam 18 bin 618 Türk ve 450 yabancı uyruklu kişinin kimlik sorgulamaları ile şüpheli görülenlerin üst aramalarının yapıldığı ifade edilen açıklamada, bu denetimlerde 6 ruhsatsız tabanca ve bu tabancalara ait 39 mermi, 5 kuru sıkı tabanca, 1 av tüfeği, 64,37 gram uyuşturucu madde, 2 delici kesici alet ele geçirildiği kaydedildi.

Yapılan uygulamalar sonucunda ayrıca, yabancı uyruklu 10 kişi hakkında fuhuş ve diğer suçlardan sınır dışı işlemi başlatıldığı, değişik suçlardan arama kaydı bulunan 69 kişinin yakalandığı, kayıp olduğu bildirilen 6 kişinin bulunduğu belirtildi.

Yürütülen çalışmalarda ayrıca Kabahatler Kanunu uyarınca huzuru bozma, kamu düzeni ve güvenliğine aykırı hareket eme suçlarından 64 kişi hakkında işlem yapıldığı, 55 olayın aydınlatılarak 78 şüphelinin yakalandığı aktarılan açıklamada, trafik ekiplerince yapılan denetimlerde de 2 bin 405 araç sürücüsüne toplam 512 bin 246 lira ceza uygulandığı. 236 aracın trafikten men edildiği bildirildi.
 
Editör: TE Bilisim