Trabzon Sağlık İl Müdürü Hakan Usta ise 'Pozitif tespit edilmiş bu isimde bir hastamız yok.' açıklamasını yaparak iddiayı yalanladı.

Dünyadaki 185 ülkede görülen ve Türkiye'de de 600'ün üzerindeki insanımızın canına mal olan koronavirüs salgınının etkileri devam ediyor.

Salgına karşı her türlü önlemler alınmsaına rağmen Trabzon'da 11 kişi yaşamını yitirdi. Trabzon İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta’nın verdiği 21 kişi taburcu oldu haberinin ardından dün vaka sayısının artış hızıyla birlikte üzücü haberler geldi. 
86 olarak ifade edilen vaka sayısı 21 kişinin taburcu olmasıyla birlikte 65’e düşerken bugün eklenen yeni vakalarla birlikte bu sayı 78’e ulaştı.

Bu arada dün yaşanan bir olay Trabzon ve ilçlerinde koronavirüse karşı insanların ne kadar hassas ve panik havasında olduğunu gösterdi.

Trabzon'un Arsin ilçesi Harmanlı köyünden olan M.D isimli şahıs kalp yetmezliği ve diğer sağlık sorunlarına yönelik yaşama veda etti ve toprağa verildi.

Ancak bir anda 'Trabzon'da koronavirüsten yeni ölüm' şeklinde konuşma ve haberler başladı.
Sağlık il müdürü Hakan Usta, 'Böyle bir vakamız yok' değerlendirmesi yaparken, 'Bu konular hassas böyle neden yapıyorlar anlamıyorum' dedi.
SONAY ÇALUK
 
Editör: TE Bilisim