Horonlarla Coşkulu Başlangıç

Açılış töreni, altyapı ve Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun katılımıyla gerçekleşti. Protokol üyeleri, törenin ardından belediyelerin stantlarını gezmeye başladılar.

Stant Ziyaretleri ve Renkli Görüntüler

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Trabzon Milletvekilleri, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı ve diğer yetkililer, önce Tonya Belediyesi'nin standını ziyaret etti. Burada, Tonya Tereyağı ekmek üzerine sürülerek ziyaretçilere ikram edilirken, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, geleneksel el değirmeninde mısır öğüttü.

Kilis'te Bir Evde 5 Ceset Bulundu: Baba, Anne ve 3 Çocuk Ölü Olarak Bulundu Kilis'te Bir Evde 5 Ceset Bulundu: Baba, Anne ve 3 Çocuk Ölü Olarak Bulundu

Folklor Gösterileri ve Lezzet Deneyimi

Protokol üyeleri daha sonra Yomra, Vakfıkebir ve Akçaabat Belediyelerinin standlarını ziyaret ettiler. Bu sırada, Trabzon'a özgü horon gösterileriyle coşan protokol üyeleri, Akçaabat folklor ekibinin horonunu izleyerek birlikte horon oynadılar. Davetliler, son olarak Sürmene Belediyesi'nin standını ziyaret ederek mısır ekmeği ve yoğurt ikramını da deneyimlediler.

Trabzon Tanıtım Günleri, birbirinden renkli etkinliklerle ve lezzetlerle dolu bir şekilde devam ediyor.

Muhabir: NURGÜL GÜNAYDIN